15 Sie 2013, 17:55
Kazdy ma swoje wady i zalety
1.VW Passat lift
silnik 1.9 TDI kazdemy jest znany prosty i oszczedny ale polifrowe to juz pompowtrysk czyli bardziej wrazliwy na paliwo i w tych czasach paliwa na cpnach juz mamy coraz gorsze no i juz nie beda tak tanie w utrzymaniu jak stare 1.9 blachy maja najlepsze z tych trzech co wymieniles.
2. Mercedes C
kazdy zna marke Mercedes i wie jakie sa opinie o nim, przestronne i wygodne, silnik CDI jest to Common Rail, jest podobno lepszy jak pompowrtysk za to do VW napewno czesci beda tansze. Blacha w Mercu to totalna tragedia, chyba nawet w Tico lepiej sie trzyma spalanie napewno bedzie wieksze jak w Passacie.
3. BMW e46
w tym modelu najpopularniejszy silnik to 2.0 D, rozne oponie o tym silniku kraza jedne lepsze inne gorsze ale skoro sa dobre to znaczy ze silnik jest dobry a zle opinie sie pojawiaja o tych ludzi ktorzy nie potrafia sie obchodzic z Dieslem lub juz kupili szrot. Auto jest male, jezeli masz rodzine to nie jest to z dobry wobor. Bmw takze nie grzeszy ekonomicznoscia i bezawaryjnoscia ale za to wiem ze trawi kazde paliwo.
Stawiajac te 3 modele na miejsciach moje zdanie jest takie
1 Passat za to ze jest przestronne ma prosty silnik , ma dobra blache i jest ladne chociaz nie jestem zwolennikiem VW
2 Tu postawie BMW nie dlatego ze jestem fanatykiem tylko dlatego ze jest lepsze od Merca
3 no i tu Mercedes postawilem go na koniec ze wzgledu na blache bo umierz mi ze naprawde to jest bardziej uciazliwy problem niz ustarki mechaniczne no i pali najwiecej z tych 3 aut