VW Passat 4x4 słabo przyspiesza

03 Lis 2008, 09:30

mój passat strasznie powoli sie wkręca jak się włączy turbina to wciska w fotel ale do włączenia turbiny straszny muł może wiecie o co chodzi ?
hiliez
Nowicjusz

• 03 Lis 2008, 18:42

a czy po przejechaniu kilkudziesięciu(50 km) jest to samo?
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

03 Lis 2008, 20:49

mlody861 napisał(a):a czy po przejechaniu kilkudziesięciu(50 km) jest to samo?

cały czas to samona niskich obrotach nie idzie
    hiliez
    Nowicjusz

05 Lis 2008, 17:05

a czy wczesniej było lepiej czy tak samo?
    mlody861
    Zaawansowany

06 Lis 2008, 12:34

mlody861 napisał(a):a czy wczesniej było lepiej czy tak samo?

wczesniej było lepiej przestawil mi mechanik zapłon czy rozrzad o 10 stopni wynienił przepływomierz powietrza jakiś czujnik od spalin jakis gaszak zawór wszystko nowe i dalej jest muł słabo ciagnie do momentu włączenia turbiny
    hiliez
    Nowicjusz

07 Lis 2008, 11:22

to jest tdi na pompie wtryskowej czy na pompowtryskach? a czy przestawiał zapłon bo był wczesniej zle ustawiony czy po prostu tak na chybił trafił?
    mlody861
    Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak uniknąć zderzenia samochodu z dziką zwierzyną?
      Zderzenie samochodu ze zwierzęciem wybiegającym na jezdnię może skończyć się tragicznie zarówno dla zwierzęcia jak i pasażerów pojazdu. W 2013 roku policja odnotowała aż 179 wypadków z udziałem zwierząt, ...
      Ponad 800-konnym autem - drift na szutrze
      W minioną sobotę w Warszawie i okolicach odbyła się już 57. edycja słynnego Rajdu Barbórka. Wśród najnowszych rajdowych konstrukcji oraz klasyków znalazło się auto, jakiego na odcinkach specjalnych jeszcze ...

08 Lis 2008, 22:04

mlody861 napisał(a):to jest tdi na pompie wtryskowej czy na pompowtryskach? a czy przestawiał zapłon bo był wczesniej zle ustawiony czy po prostu tak na chybił trafił?
    ponoć był zle ustawiony zapłon ale jak nie pomagało to próbował cofać ale to nic nie dało może nie trafił w to miejsce on jest na pompowtryskach
    hiliez
    Nowicjusz

09 Lis 2008, 13:51

przeciez w pompowtryskach nie ustawia sie zapłonu bo nie ma pompy wtryskowej ustawia sie tylko rozrzad a zapłonem steruje komputer
    mlody861
    Zaawansowany

10 Lis 2008, 10:20

mlody861 napisał(a):przeciez w pompowtryskach nie ustawia sie zapłonu bo nie ma pompy wtryskowej ustawia sie tylko rozrzad a zapłonem steruje komputer
    to może przestawił rozrząd ja nie wiem co on przestawił ale mówił że przestawił o 10 stopni czy jakoś tak
    hiliez
    Nowicjusz

10 Lis 2008, 11:30

Proponuję sprawdzić same pompowtryski.Wymontować,wyczyścić,ustawić.Jeżeli nie robiłeś tego nigdy,to lepiej oddać to mechanikowi - to robota wymagająca doświadczenia,precyzji i czystości.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

12 Lis 2008, 13:19

MotoAlbercik napisał(a):Proponuję sprawdzić same pompowtryski.Wymontować,wyczyścić,ustawić.Jeżeli nie robiłeś tego nigdy,to lepiej oddać to mechanikowi - to robota wymagająca doświadczenia,precyzji i czystości.
    dzieki
    hiliez
    Nowicjusz