Vw passat b5 automatyczne skrzynie ich wady i zalety

27 Lut 2009, 22:19

Mam zamiar kupić passata b5 1,9 tdi z automatem.Jakie wady i zalety mają skrzynie automatyczne w tym modelu?????
passat b5 fan
Nowicjusz

Miejscowość: sędziszów

11 Kwi 2009, 21:43

sasiad ma taka b5 1,9tdi 110km automat jak narazie zadnych problemow nie mial jezdzi tym autem 2lata.trzeba przestrzegac zasad korzystania z automatow sprawdzac olej w skrzyni i powinno byc dobrze chya ze sie kupi auto ktore ma jakas ukryta wade skrzyni,wtedy koszty naprawy sa czesto wysokie.
mobilek
Nowicjusz

13 Kwi 2009, 09:38

tez mam 110hp zwykly automat, na razie bez problemu, ale slyszalem ze tip tronik jest awaryjny
godfather78
Aktywny

Miejscowość: swarzędz
Prawo jazdy: 0- 0-1996
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: octavia II
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna

13 Kwi 2009, 14:24

Nie kupiłbym automata!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

15 Kwi 2009, 13:12

Nikt nie pyta dlaczego?Nowy samochód dlaczego by nie ale używkę gdy nie wiem jak była używana?Nie ja w życiu bym nie kupił.Jedynie Mercedesa ale tylko dlatego,że podobno Mercedesy mają lepsze skrzynie automatyczne,manuale nieprecyzyjne,lewarki chodzą tak jak łycha włożona do towotu,takie opinie słyszalem od właścicieli (konkretnie MB W140 S classe)Jedynie Mercedesa bym kupił z braku wyjścia ,VWagena?w życiu to są bryczki ,którym pasuje tylko manual.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

15 Kwi 2009, 22:16

od pol roku mam pasata z dsg automat 170km super skrzynia
artekk
Początkujący

Miejscowość: k-kozle
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...