VW Passat B5 FL 1.9Tdi

23 Gru 2010, 19:31

chce kupić Passata B5 1.9 130KM najlepiej do wydania mam jakieś 30-35Tyś na auto. jako że mam 20lat nie wiem czy to auto bedzie dla mnie odpowiednie... Czy ten silnik jest oszczędny?? jak tam z tym radiem jest seryjnym idzie podpiąc np. mp3 bo seryjne radia tego nie czytaają?? a ładnie wygląda to radio seryjne... gdzie szukać auta?? allegro inne portale??
Seboox20
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

23 Gru 2010, 20:19

Z tego co wiem radio nie ma możliwości odczytu USB czy kart pamięci. Auto samo w sobie bardzo popularne. Niestety wiele egzemplarzy pochodzi zza wschodnich granic, mają cofnięte przebiegi lub są powypadkowe. Jeśli Ci się podoba to dlaczego nie miał by być samochodem dla Ciebie? Za 35 tyś poszukałbym 407 2.0 HDI, Alfę 159 1.9 JTD 150 KM - tutaj myślę, że powinna Ci się spodobać, bo ona po prostu jest piękna, oraz może Hondę Accord VII przykładowo [link do oferty na Allegro wygasł] - bardzo fajny silnik, świetnie jeździ niedużo spala.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

23 Gru 2010, 20:37

no jakoś się uparłem na tego Passata chce go kupić w polsce i serwisowany w ASO. wiec cofniety licznik nie wchodzi w grę... Na co zwrócić uwagę?? Co musi miec wymienione takie auto z przebiegiem 100tyś. co sprawdzić...
Seboox20
Nowicjusz

23 Gru 2010, 21:25

A gdzie Ty znajdziesz Paska FL z przebiegiem 100tys z dieslem pod maską? Przemyśl jeszcze czy to musi być diesel, bo ja od siebie poleciłbym 1.8 turbo ;) Fajniej lata, a pali nieznacznie więcej bo ten 130konny diesel do oszczędnych nie należy. Spóźniłeś się bo ostatnio znajomy sprzedawał IDEAŁ za 28k z ostatniego roku produkcji :)
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

24 Gru 2010, 09:51

Seboox20 napisał(a):no jakoś się uparłem na tego Passata chce go kupić w polsce i serwisowany w ASO. wiec cofniety licznik nie wchodzi w grę... Na co zwrócić uwagę?? Co musi miec wymienione takie auto z przebiegiem 100tyś. co sprawdzić...

wszyscy chcemy podobnie kupić ale realia są jednak inne ,nie wierz w ASO tam też kręcą liczniki i sprzedają auta powypadkowe jako bezwypadki (oczywiście nie wszystkie) ,jeżeli nie wiesz jak i gdzie patrzeć to lepiej jak weźmiesz na oględziny auta kogoś ze swojej okolicy kto się zna ,inaczej masz duże szanse kupić coś z czego nie będziesz potem zadowolony .
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2014

24 Gru 2010, 10:37

Kierunkowskaz napisał(a):A gdzie Ty znajdziesz Paska FL z przebiegiem 100tys z dieslem pod maską?

Dokładnie... pozatym Passat jest brzydki przypomina wywróconą wanne :razz: oszczedny tez nie bedzie bo troche jednak wazy zastanów sie nad audi a3 dla 20dziesto latka w sam raz..... a co do radia możesz kupisz transmiter za ok 40zł wpinasz mp3 i bedzie hulać chociaż jakosc dzwieku w tym przypadku troszke kuleje
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

24 Gru 2010, 12:41

napisałem 100Tyś tak przypadkowo ale bede szukał auta z przebiegiem max 150tyś to chyb realne jak na rocznik 2004-2005 chce mieć kierunkowskazy juz w lusterkach. a dlatego Passat bo mi sie podoba i ma znajomy ostatnio trochę polatałem nim i jak dla mnie rewelacja... a przesiadam się z Bory z 2000r wiec idzie odczuć różnice tymbardziej ze bora 1,6 benzyna.
Macie jakieś znane serwery z ogłoszenimi typu allegro.pl??
Seboox20
Nowicjusz

24 Gru 2010, 13:31

Szkoda, że nie jeździłeś Peugeotem 407 lub Accordem VII podanym wyżej, o Alfie 159 nie wspominając. Passat jest za nimi daleko w tyle, starsza konstrukcja silników, całkiem inne prowadzenie, wygląd. Na Twoim miejscu serio bym sobie Passata darował.
Idź gdzieś do komisu, pooglądaj, przejedź się kawałek samochodami które podałem wyżej. Zobaczysz dopiero wtedy o czym mówię.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Typ: Van
Rok produkcji: 1997

24 Gru 2010, 18:09

nitro napisał(a): pozatym Passat jest brzydki przypomina wywróconą wanne :razz:

Albo żółwia :razz:

Jeżeli ktoś Ci naopowiadał ze silnik 1.9TDI bedzie palił 5l/100km to powiem Ci ze to mit... tak samo jest z bezawaryjnością tego samochodu, Passaty były bezawaryjne w czasach B2-B3, teraz siada w nich elektronika, tylne zawieszenie oraz pompowtryskiwacze w silnikach 1.9TDI PD.
Koledzy wyżej słusznie zauważyli że trudno znaleźć Passata który by nie był bity(lub choć trochę muśnięty) i nie miał cofniętego przebiegu.
Zastanów się jeszcze raz nad zakupem :wink:
W moich żyłach płynie benzyna a zamiast serca pracuje turbina
Marcin0116
Początkujący

Miejscowość: WLS
Prawo jazdy: 19 12 2011
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Audi A4 B5, Ford Mondeo MKIII
Silnik: 1.9TDI, 2.0 TDDI
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

25 Gru 2010, 11:32

Vectra C 1.9 CDTI 150KM ;)
[link do oferty na Allegro wygasł]

Będzie to dobre rozwiązanie. Ma trwalsze zawieszenie, jest bardzo komfortowa, w parze ze sobą idzie ekonomika i dynamika. Więc warto !
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

27 Gru 2010, 04:05

Za cene do 35Tys moznaby sie pokusic juz o passata B6 2.0TDi.
Tylko sa dwie rzeczy na ktore trzeba uwazac:
1>wiarygodny i sprawdzony przebieg
2>wtryski koniecznie bosha
maniek_srem
maniek_srem
Nowicjusz

27 Gru 2010, 15:07

Za cene do 35Tys moznaby sie pokusic juz o passata B6 2.0TDi.

Owszem znajdziesz ale kolejnego rozbitego z francji lub niemiec i szpachlowanego w polsce...
W moich żyłach płynie benzyna a zamiast serca pracuje turbina
Marcin0116
Początkujący

Miejscowość: WLS
Prawo jazdy: 19 12 2011
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Audi A4 B5, Ford Mondeo MKIII
Silnik: 1.9TDI, 2.0 TDDI
Rok produkcji: 1999