REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
donjuandecamillo napisał(a):Dzięki za opinie i komentarze- chyba rzeczywiście passat będzie lepszy.
Tylko fakt faktem- jak już ktoś wspominał- szalenie trudno znaleźć b5 fl za ok. 27 tys. zł, niemniej jednak jeśli uda mi się takiego zakupić z pewnością podzielę się wrażeniami z jazdy.
Pozdrawiam serdecznie!
placio_bmc napisał(a):polecam forda mondeo 2001-2002r tddi 115km nie sa awaryjne glosniej tylko chodzi jak jest zimny a osiagi te same
scorpic napisał(a):donjuandecamillo napisał(a):Dzięki za opinie i komentarze- chyba rzeczywiście passat będzie lepszy.
Tylko fakt faktem- jak już ktoś wspominał- szalenie trudno znaleźć b5 fl za ok. 27 tys. zł, niemniej jednak jeśli uda mi się takiego zakupić z pewnością podzielę się wrażeniami z jazdy.
Pozdrawiam serdecznie!
passat jest bardziej niezawodny ? - to tylko stereotyp
opinia wyrobiona na podstawie dieseli tdi z lat 90
passat jest na pompowtruskiwaczach ( awaryjne i bardz drogie w utrzymaniu) i na aluminiowym zawiezeniu ( jeszcze drożzym)
kup forda tddi 115 km bez cammon rail-a - wystarczająca dynamika i tańszy w ewentualnych naprawach, lepsza kultura pracy no ale też i lepsa techniaka tddi to nie tdi
ja przejechałem 400 tys -80% w trasie i nic sięnie popsuło oprócz drobiazgów na które można przymknąć oko
nawet niemieckie firmy oceniają wyżej niezawodność fordów
pozdr
Pawlo napisał(a):ja bym tez poszukał wlasnie mondeo z 2.0 tddi
teraz mam w focusie 1.8 tddi i uwazam, ze jest to bardzo dobry silnik
byc moze moim nastepnym autem bedzie wlasnie taki mondziak z tym 2.0 tddi
ale passata tez warto poszukac, za 27k powinienes cos znalesc, ale łatwo nie bedzie