Vw passat b5, rocznik 97 obroty silnika stoją w miejscu

20 Maj 2014, 11:30

Witam, mam pytanie, jeśli ktoś jest mi w stanie coś podpowiedzieć bardzo proszę o porady. Posiadam auto passat b5 rocznik 97, gdy podczas jazdy wciskam gaz to auto nie reaguje, obroty silnika stoją w miejscu 1100 i maksymalny osiąg to 60 km/h, po przestawieniu pompy wtryskowej na chwilę jest ok po czym po przejechaniu 10 m dosłownie znowu jest to samo. Mechanik stwierdził, że trzeba nową pompę która kosztuje 3000zł (! Jezusie słodki!) plus koszt pracy mechanika nie wiemy jaki więc to jest masakra, jestem w ciąży, mąż się bardzo zmartwił bo to nieszczęście, taki ogromny wydatek kiedy dziecko w drodze, a może ktoś si spotkał z czymś takim, a mechanik chce nas naciągnąć jak to mechanik i trzeba iść do innego.
manioza1
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 10 2010
Przebieg/rok: 1tys. km
Auto: vw
Silnik: 1,9 tdi
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1997

24 Maj 2014, 19:46

Pierwsze, to trzeba zdiagnozować przyczynę problemów tkwiącą w samej pompie wtryskowej,pompy można regenerować,całkowity koszt ok.1500 zł plus wyjęcie i montaż pompy.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Załamanie pogody za kierownicą
    Z powodu zmiany klimatu może wzrastać częstotliwość występowania ekstremalnych zjawisk pogodowych. Gwałtowne burze, ulewy czy grad – takie warunki na drodze są zagrożeniem dla kierowcy i wiążą się z koniecznością sprawnego ...