VW Passat B5fl kombi nie mogę otworzyć drzwi

05 Wrz 2015, 20:38

Witam, w pasacie b5fl nie mogę otworzyć drzwi prawych tylnych, naciskam otworzenie na pilocie i otwiera wszystkie drzwi prócz tamtych, ten pipek który się powinien unosić wcale się nie rusza i jest cały czas wciśnięty ten w drzwiach, jak pociągnę klamkę od środka to się uniesie a jak puszczę klamkę to opada i drzwi się nie otwierają, macie pomysł jak to naprawić ?
Dodam iż mam funkcję automatycznego ryglowania drzwi od 20km/h
hunter999
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 1991
Auto: nic

18 Gru 2015, 11:07

Nie wiem czy już sobie poradziłeś z problemem, ale mimo to napiszę.
hunter999 napisał(a):Dodam iż mam funkcję automatycznego ryglowania drzwi od 20km/h

To akurat nie ma znaczenia w tym przypadku.

Prawdopodobnie cięgno w drzwiach od otwierania spadło. Piszesz że próbowałeś otworzyć za klamkę od wewnątrz, a od zewnątrz też nie można ich otworzyć?

Możesz spróbować wyciągnąć ten pipek od centralnego zamka i zobacz jak chodzi czy będziesz czuł jakiś opór.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

07 Lip 2016, 07:13

W paserati bardzo czesto wyrabia sie mechanizm klamki przez co wypada ciegbo lub poprostu powstaje luz który jest na tyle wielki że klamka nie reaguje.
alwaro
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice
Prawo jazdy: 04 04 1988
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Opel Astra G Coupe
Silnik: 2.0 Turbo 440 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Test Volvo V90 2018r. D4 190KM Inscription
    Udostępniono mi, w celu przetestowania, Volvo V90 z 2018 r. Samochód ten był w bogatej wersji wyposażenia Inscription oraz posiadał kilka istotnych dodatków. Atutem był dwulitrowy, czterocylindrowy silnik diesla, ...