959 napisał(a):Mnie na poczatku probowales przekonac, ze lexus v8 pali w warszawie 11.5litra(gdzie producent przewiduje min. 17litrow dla miasta)...
jak sie pozniej okazalo jezdzisz wiecej dookola warszawy niz w miescie.
1) wklejałem Ci zdjęcie po tankowaniu do pełna wychodziło 12,5l i to jest moja średnia...w mieście, rekordowo schodziłem do 11,5l...
2) warszawę robię z każdym kierunku co drugi dzień więc mi nie pisz gdzie jeżdżę i zawsze podkreślam że
nie stoję w korkach tylko normalnie jadę.3)producent przewiduje 17l i muszę Cie pocieszyć osiągnąłem 18l w DE trzymając non stop praktycznie v-max...A po 4) zawsze powtarzam to samo więc
959 zapisz to sobie:
powtórzę Ci enty raz:
Spalanie podaję podczas jazdy, bez szaleństw a jeżeli są to mówię o tym, auto jest w idealnym stanie i na normalnych felgach natomiast na ciężkich i sporych kołach spokojnie w mieście można dodać 10-15% (sprawdziłem to bo jednego GSa mamy na 17kach 235mm opony a drugiego na 18kach i 255mm.opony) czego niektórzy nie zauważają, zawsze tankuję pod korek i zawsze przejeżdżam tyle samo...
Co do normalności użytkowania to
959 nie pisz co jest normalne tylko znowu usiądź i poczytaj bo nie dość że widza praktyczna jest u ciebie na poziomie 0 to teoretyczną też nie grzeszysz więc:
Żeby stwierdzić jak jeździ większość kierowców musiałbyś przeprowadzić badania które to by potwierdziły więc nawet jak zbierzesz wszystkich znajomych to i tak ma się to nijak do tego co napisał łysy... bo są firmy które to sprawdzają a więc:::::
W/g eurotaxu auto o pojemności 1,8 ma średni przebieg 20tyś.km.(około rocznie) to znaczy że Ci wszyscy co niby tak samo jeżdżą jak łysy musieli by spędzać w ciągu roku 100dni, 24godziny!!!! za kierownicą żeby przejechać 20tyś.km.... Nie uważasz że jest to głupota!!!
Więc zapisz sobie następną kwestię:
Każdy z nas jeździ inaczej, są różne silniki pomimo takiej samej ilości cylindrów, każdy inaczej odbiera stan auta więc każdemu może wychodzić inne spalanie... w zależności od auta i kierownika...
Więc przestań wypisywać że coś jest możliwe lub nie twierdząc to na 100% używając jedno auto i kompletnie nic nie przyjmując do wiadomości
![Śmiech :lol:]()
I cała różnica polega na tym że ja używam różnych aut a Ty teoretyzujesz nie wiedząc nawet jak i gdzie coś sprawdzić w necie nie mówiąc o tych Twoich interpretacjach chociażby wziętych z forum lexa.
mike napisał(a):no i tu bym się kłócił, bo nie zastosowano w nich nieprzetestowanych technologii. No i te ekobusty jakoś fajnie wyszły, a więc można to zrobić dobrze, a nie zabierać się jak do robienia rakiety V2
![Rolling Eyes :roll:]()
mike to jest właśnie to co niby nie zrozumiałem... przeanalizuj sobie jak wyglądały silniki grupy 20lat temu jak wyglądały 10lat a jak wyglądają teraz i zobaczysz jak było i jest w stosunku do konkurencji...
![Mr. Green :mrgreen:]()