VW Passat benzyna - gasnacy silnik

27 Lut 2010, 01:41

Witam wszystkich. Drodzy Koledzy, mam dziwny problem z silnikiem benzynowym mojego Passata. Mianowicie, jesli silnik jest zimny a na zewnatrz wilgotne powietrze (deszcz, topniejacy snieg) to po uruchomieniu silnik chce pracowac na ok 400obr/min., czyli zaraz gasnie. Jesli go potrzymam na "gazie" tak np 1500 obr/min przez 20 sek. to juz wszystko jest OK (silnik nie gasnie dalej). Dziwi mnie tylko to, ze jesli na polu jest mroz i suche powietrze albo upal i suche powietrze to problemu nie ma - silnik startuje, nie gasnie, trzyma ok.800 obr/min. Kontaktowalem sie z jednym mechanikiem i sugerowal wymiane czegos jak: wentyl czy regulator wolnych obrotow. Czekam na Wasze info., wielkie dzieki za pomoc.
Antares69
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• 27 Lut 2010, 21:39

Jak będzie ci się tak działo, to podnieś maskę i popatrz, czy nie widać gdzieś czasem błyskawic. Najlepiej oczywiście jak będzie ciemno.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

15 lat sukcesów Toyoty Prius
      15 lat temu została zaprezentowana pierwsza generacja Toyoty Prius, której debiutowi towarzyszyło hasło "w samą porę na 21 wiek". Półtorej dekady później, najlepiej sprzedający się samochód hybrydowy ...