VW Passat CC 2008r. - problem z zestawem głośnomówiącym

04 Mar 2019, 10:37

Witam prawdopodobnie uszkodzeniu uległ moduł bt. Narazie jednak nie wymieniłem go więc w 100% pewności nie mam.
Klucznik84
Nowicjusz

• 05 Mar 2019, 19:06

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

A więc udało mi się naprawić usterkę. Uszkodzony był kabel przy wtyczce do radia. Jest on częścią wiązki która łączy radio z modułem bluetooth. U mnie kabel był przerwany przy radiu więc po wyjęciu radia było go od razu widać. Po zlutowaniu kabelka wszystko wróciło do normy. Kiedyś wyjmowałem radio i przy ponownym montażu musiałem uszkodzić kabel. U Ciebie najprawdopodobniej też jest ten kabelek uszkodzony tylko nie koniecznie w widocznym miejscu. Jest to niebieski kabel wchodzący do zielonej kostki w radiu. Można odłączyć kostkę od modułu bluetooth i sprawdzić miernikiem czy ten niebieski kabel ma przejście do radia. Pozdrawiam.
    koziol1131
    Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy obwodnice miast powinny być płatne?
      Czy płacenie za obwodnicę stawia pod znakiem zapytania sens jej istnienia? Przecież obwodnica ma za zadanie odciążenia centrum miasta. W przypadku jak będzie płatna to czy kierowcy nie wybiorą jednak przejazdu przez centrum.
      Jak samochody autonomiczne zmienią nasze miasta?
      Samochody autonomiczne mogą całkowicie zmienić sposób przemieszczania się po miastach. Nie jest to odległa perspektywa – badanie przeprowadzone na zlecenie Renault Polska przez Kantar TNS wykazało, że większość ...