VW Passat CC

29 Kwi 2008, 17:17

Jak już Wiecie do produkcji wszedł nowy passat CC.

""Tę brykę napędza co najmniej 160 koni uzyskiwanych z doładowanego silnika o pojemności 1.8 litra. Większą opcję stanowi dwulitrowy silnik doładowany o mocy 200 KM, jednak najciekawszą jednostką jest sześciocylindrowy silnik 3.6 l. rozwijający 300 KM. Ten model nie tylko posiada mocny silnik, ale też skrzynię DSG i napęd na cztery koła (4Motion). Do 100 km/h przyspiesza w 5,6 s a elektroniczna blokada włącza się przy 250 km/h. W zależności od warunków i upodobań można dobrać sobie tryb sportowy, normalny lub komfortowy. ""

Zdjęcie

Co myślicie o tym Aucie jak będzie sie sprzedawało itp. :?:
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: k/Poznań

29 Kwi 2008, 17:28

od czerwca w polskich salonach.
niby <jak> ma zdobyć rynek 4-drzwiowych coupe, lecz nie sądzę żeby tak się stało. furory nie zrobi, ale autko ciekawe.
sam <m> jeżdżę passatem z 2007.
"Lepiej słabym autem jeździć na 100% niż najlepszym na 20%"
Hubertusss
Początkujący

Miejscowość: Radom

29 Kwi 2008, 17:34

Mi się bardzo podoba :D ale jak spojrzy się na jego przód widzimy wielkie podobieństwo z jego rywalem Mercedesem CLS. :?
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

08 Cze 2008, 21:52

Nie wydaje mi się żeby Mercedes CLS był konkurencją dla Passata CC,Volkswagen jest dla ludzi których nie stać na CLS-a a którym się podoba samochód typu sedan-coupe.A co do samego auta to moim zdaniem jest udany.Napewno nie będzie się sprzedawał w dużych ilościach,ale bez wątpienia znajdzie grono nabywców ze względu na bardzo ładną można nawet zaryzykować stwierdzenie sportową sylwetkę,która nie jest taka nudna jak w zwykłym Passacie.
"Uważam,że Ferrari to miniaturowa wersja Boga"
stolarz1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Skoczów

14 Cze 2008, 18:15

Autko bardzo ładne widziałęm już je na targach w Poznaniu tylko nieprzemawia do mnie mała ilość miejsca na głowy z tyłu ale to było raczej wiadome bo Passat ma linie schodzącą w dół, ale jeszcze wolałbym 5 miejsc z tyłu a są tylko 4, ale stylistyka piękna
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

15 Cze 2008, 15:30

Autko rzeczywiście ładne stylistykąnawiązuje do poprzednich modeli Volkswagena :D
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

15 Cze 2008, 21:55

Auto ładne, w nowym numerze TG jest co nieco o nim :) osobiście chciałbym takiego..
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam