VW Passat vs. Audi, ew. Ford

20 Lip 2008, 16:26

No więc - konkretnie chodzi o samochód do 20 tyś złotych, i w tej cenie mozna kupić VW Passata B5, albo audi A6, oba w rozsądnym roczniku min, 1998, ważne by był do deasel, kombi.? Patrze na to wszystko ze wzgledu na awaryjność, dostepnosc i cenę części itp. Czy może jeszcze coś innego? Moze Ford FOCUS tdi, kombi, ale ten juz z roku 2001?
ipy
Nowicjusz

20 Lip 2008, 16:40

no pod względem wizualnym brałbym audi ale patrząc na to i myśląc racjonalnie brałbym Forda Focusa mój kuzyn ma takiego z 2001 roku w dieslu 1.8 i jest bardzo zadowolony na pewno koszt utrzymania takiego auta jest mniejszy
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

20 Lip 2008, 20:51

a na temat passata? awaryjne?
ipy
Nowicjusz

21 Lip 2008, 07:42

A ja Focusa odraczam, ja i każdego Forda, sczególnie z silnikiem diesla.
Te Silniki nie sa dobre, sa awaryjne, nie lubia niskich temperatur....i wogóle nie należą do udanych jednostek.
Ja polecam Passata i Audi, to naprawdę dobre samochody, z dobrym silnikiem który napewno będzie ci długo służył. Dostępność częsci jest duża :)
Forda nie polcam B)
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczna Wielkanoc na drogach
    Święta wielkanocne to czas, gdy wiele osób podróżuje do swoich rodzin. Z powodu większego natężenia ruchu i niebezpiecznych zachowań innych kierowców nie wszyscy docierają do domu. W minionym roku w tym ...