Vw,passatB5,2003

30 Sty 2011, 20:28

Witam wszystki pomozcie mam problem faktycznie nic sie nie dzieje ale zapaliła mi sie kontrolka trakcji mruga mi kontrolka od świec i w tym samym czasie przestaly dzialac swiatla stopu lekko żarzy sie tylko to 3 stop ale tylko na boczkach pomozcie jezeli mozecie jestem teraz w Francji i nieiwem co zrobić czy to tylko jakies bledy czy powazniejszy problem z gory dziekuje
adamza
Nowicjusz

Miejscowość: inowrocław
  • 30 Sty 2011, 22:23

Sprawdź włącznik świateł stop przy pedale hamulca. Często ulega on awarii i w ten sposób to jest sygnalizowane.
    lukker
    Początkujący

Miejscowość: Starachowice

31 Sty 2011, 13:19

Proszę się zapoznać z tym . Proszę również zapoznać się z tematyką poszczególnych działów na forum i pisać tematy we właściwych tematycznie działach. Przeniesiono.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

31 Sty 2011, 15:59

lukker napisał(a):Sprawdź włącznik świateł stop przy pedale hamulca

W tym przypadku, lub spalonej zarowki miga tylko kontrolka swiec.

Zas kontrolka esp miga jak masz zle polaczenie w listwie wtryskowej.
    Zdejmij dekiel popraw laczenia i zgasnie;)
    Pelna gama zarowek LED SMD, car audio, wachacze do vag, sprzet do diagnostyki!
    Seba TDI
    Początkujący

Miejscowość: Crewe UK

06 Lut 2011, 20:36

Witam i dzieki za pomoc kontrolki od kontroli trakcji zgasly po wymianie żarówek stopu mam jeszcze jeden problem zacieła sie klapa bagażnika i nie dziala nie mozna jej otworzyć to jest pasek kombi B5 po lifcie jak to zrobic lub czego moze byc tego przyczyną z gory dzieki za pomoc pozdrawiam
    adamza
    Nowicjusz

06 Lut 2011, 20:39

W pasku jest zwykły zamek na kluczyk? A jak wsadzisz kluczyk w zamek i przekręcisz w prawo albo w lewo to nie da się otworzyć? Mogła się uszkodzić jakaś wiązka albo naleciało syfu do zamka
    lukker
    Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

06 Lut 2011, 21:43

Koledzy nie ma tam wlasnie zamka na kluczyk tylko centralny i to jest ten problem nieiwem jak mozna otworzyc go w inny sposób moze ktos juz mial takie zdarzenie to prosze o pomoc dzieki z góry
    adamza
    Nowicjusz

06 Lut 2011, 21:51

Skoro nie ma zamka to chyba pozostaje tylko wejść do bagażnika od środka, odkręcić pokrywę klapy i poruszać cięgnami wychodzącymi od zamka, wtedy powinno dać się otworzyć klapę i wtedy ewentualnie szukać przyczyny( padnięta wiązka, uszkodzona klamka itp) .Nie wiem jak u Ciebie z pogodą, istnieje możliwość że klapa gdzieś tam przymarzła.
    lukker
    Początkujący