VW POLO 1.6 1997, problem z paleniem

20 Lis 2008, 16:03

Witam, od czasu gdy kupiłem wspomnianą w temacie polówkę mam problem z paleniem. Tzn. zdarza się to co jakiś miesiąc. Rozrusznikiem kręci i właśnie kręci, czasami złapie, ale to tylko na chwilę, bo zaraz gaśnie. Mechanik powiedział, że to może być immobilizer. I właśnie, gdy nie autko nie chce mi zapalić, odłączam akumulator (sam minus) zostawiam odłączony na około 10 minut, później podłączam i pali od sztycha. Znowu jakiś miesiąc i ta sama zabawa. Proszę o pomoc. Co to może być?
Pozdrawiam wszystkich ;)
jacek_ns
Nowicjusz

• 20 Lis 2008, 19:16

Może to być immo jak powiedział mechanik.Jak silnik nie chce się uruchomić,to sprawdz,czy jest iskra i czy działa pompa paliwowa.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

21 Lis 2008, 14:19

mechanik mówił, ze w immo coś powymieniał. Pompę słychać, że się uruchamia
    jacek_ns
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
      Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
      Lexus LFA - nieznana historia legendy
      Lexus LFA, wyprodukowany w limitowanej serii liczącej tylko 500 egzemplarzy supersamochód, zaledwie w kilka lat od wejścia na rynek zyskał status legendy. Niezwykła jest również historia powstania tego modelu. ...