REKLAMA
Witam wszystkich i proszę o pomoc!
Jestem posiadaczem VW Polo 1.0 z 2000 r. Od ostatniej naprawy (wymiana świec i czyszczenie przepustnicy) mój samochód zaczął się zachowywać co najmniej dziwnie. Przy odpalaniu silnik pracuje strasznie nierówno, zaświeciła się kontrolka EPC oraz CHECK (CHECK świecił się od momentu zakupu samochodu, jednak żaden mechanik nie zdiagnozował problemu), samochód potrafi szarpać nawet na trójce. Przy dojeżdżaniu do skrzyżowania i redukcji biegu automatycznie gaśnie i pojawia się kontrolka akumulatora. Dodatkowo falują obroty i generalnie samochód nie nadaje się do jazdy. Mechanik twierdzi, że nie zauważa usterki, a ja zostałam z niesprawnym samochodem. Nie wiem czy ma na to wpływ czyszczenie przepustnicy. Drugi mechanik po diagnostyce komputerowej i adaptacji przepustnicy stwierdził, że do wymiany nadają się sondy lambda. Sondy zostały wymienione, a objawy nie ustąpiły- są wręcz jeszcze bardziej nasilone.
Czy ktoś miał podobny problem? Nie wiem już co robić. Naprawy są niestety kosztowne, a żaden mechanik nie wie, co dalej. Pomocy!