Vw polo '96 brak mocy silnika od 60km spada z obrotów

02 Sty 2010, 13:06

:oops: Witam ... Mam nadzieje, że ktoś wie co dolega mojemu samochodowi. Przy 60km\h, gdy dodaje gazu nie przyspiesza a wręcz zmniejsza prędkość po czym przy redukcji biegu na 3 przyspiesza znów do 60km\h i tak w kółko. Wymieniłam silnik krokowy, sondę lambdę, cewkę, kopułkę, auto było podłączone pod komputer i nie wykazuje żadnych błędów. Mechanik rozkłada ręce!!!! Ma jeszcze sprawdzić ewentulanie modul wtrysku, wspominał o czujniku przepustnicy. Mam nadzije że ktoś coś mi podpowie. Musze dodać, że na biegu jałowym ma nierówne obroty. Dziękuję za każdą radę....
minia1428
Nowicjusz

Miejscowość: polska
  • 02 Sty 2010, 13:19

Kolega najważniejsza sprawa wymiana filtrów (paliwa i powietrze) zrobiłeś to??
    danielkol91
    Nowicjusz

Miejscowość: Wadowice

02 Sty 2010, 23:17

dzieki za podpowiedż ale wyminilam juz filtr powietrza i paliwa:0
    minia1428
    Nowicjusz

03 Sty 2010, 10:05

Niech zacznie od tego czujnika przepustnicy i regulacja zapłonu tez by się przydała.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

03 Sty 2010, 13:46

Sprawdź jak się zachowuje silnik po odłączeniu wtyczki z czujnika temperatury dla ECU.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

07 Sty 2010, 21:32

DZIĘKI ZA PODPOWIEDZI! AUTO ZREPEROWANE!!!!!!! WYMIENIONY ZOSTAŁ WTRYSK :shock: :mrgreen: POZDRAWIAM!!!!!!!!!!
    minia1428
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Yaris na eksport do Ameryki Północnej
      Toyota Motor Europe poinformowała, że od maja 2013 roku model Yaris produkowany w zakładach Toyota Motor Manufacturing France (TMMF), będzie eksportowany do USA, Kanady i Puerto Rico. Dostosowanie francuskiego zakładu do ...