VW Polo 9n -Problem z zamkiem, oświetleniem, brzęczykiem świateł

04 Gru 2015, 21:46

Witam!
Posiadam VW Polo 9n 2004r 1.4 TDI. Mam problem z oświetleniem wnętrza kiedy otwieram drzwi od kierowcy i również nie działa mi brzęczyk od świateł. Kolejnym problemem są drzwi przednie pasażera które nie zawsze się otwierają i zamykają. Jeżeli samochód jest zamknięty i cypelek od prawych przednich drzwi jest schowany palcem nacisnę nim w dół i później spróbuję otworzyć drzwi to zdarza się, że po tym wciśnięciu czasami się otworzy. Zdarzyło się też że tylko drzwi kierowcy nie zostały zamknięte, a dioda w drzwiach zaczęła się palić. W Polo mam oryginalny zamek, że tak powiem zamykane jest z pilota.
Pomijając to wszystko nie działa mi podgrzewanie lewego lusterka, a prąd do niego dochodzi. Jeżeli chce ustawić lewe lusterko to prawe też się przestawia, a kiedy prawe ustawiam to tylko jego zmienia się położenie.
Proszę o pomoc, z góry dziękuję.
mati4007
Nowicjusz

Auto: VW Polo 9n
Silnik: 1.4 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

06 Gru 2015, 00:10

Wyciągnełem dzisiaj zamek, zrobiłem zimne luty i złożyłem go. Kiedy naciskałem pilotem zamykanie/otwieranie to rygielek opadał lub podnosił się stwierdziałem, że wg mnie jest wszystko wporządku no to więc zamknąłem drzwi kiedy na pilocie nacinąłem zamknięcie drzwi to się zamknęły. Po otworzeniu z pilota drzwi te które starałem się robić wogóle się nie otwierają ani od środka ani od zewnnątrz a kiedy zamykam/otwieram to rygielek idzie w górę lub w dół. Wiesz może co mam teraz zrobić? Tapicerki nie mam założonej, szybę mogę wyciągnąć i trochę odchylić "blachę" do której przymocowany jest głośnik i mechanizm szyby.
mati4007
Nowicjusz

06 Gru 2015, 00:20

Dodam jeszcze że gdy chce otworzyć drzwi od wewnątrz to gdy ciągnę za linke to stoi ona w miejscu nie przesuwa się.
mati4007
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q3 z silnikami 35 TFSI i 35 TDI
    Na polskim rynku dostępne są już nowe wersje kompaktowego SUV’ Audi Q3. Na początek oferowane jest w trzech wersjach silnikowych: 35 TFSI z manualną skrzynią biegów, 35 TFSI ze skrzynią automatyczną S tronic ...