VW Polo 9n

05 Mar 2014, 15:17

Witam
Poszukuję pierwszego samochodu którym miałby być diesel ;D
Po długim poszukiwaniu nic ciekawego nie znalazłem typu polo 6n classic, golf 3 itp...
Ostatnio mam możliwość tanio kupić polo 9n SDI w stanie bdb, udokumentowaną historią, małym przebiegiem(100% pewny), 2002r, bez klimy.
Od razu mówię że nie potrzebuję szybkiego samochodu, tylko ekonomicznego żeby jeździć głównie po mieście :)
Jest to dobry samochód na początek czy szukać czegoś innego pokroju audi a4/ bmw e36 lpg ? :)
bush13
Nowicjusz

Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: sperber

05 Mar 2014, 15:27

Jaka cena i przebieg? I jaki budżet na auto?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Mar 2014, 15:50

Myślisz ze diesel po mieście mało pali? A poza tym bez klimy..
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

05 Mar 2014, 16:11

Czy jedynymi markami jest wieśwagen i audi??
Poszukaj Yarisa I- dobry samochód, stosunkowo mało pali (nawet benzyna) i jeśli ktoś dbał to wart uwagi. Mój znajomy miał takiego - poszedł w pierwszym tygodniu :D
subb0
Aktywny

Miejscowość: GDAŃSK / WARSZAWA
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Corolla E12
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

05 Mar 2014, 17:00

Citroen c2 moich rodziców w mieście pali 4,7-100km więc trochę się nie znasz na spalaniu diesla :P
Na samochód mam 12tyś :) Przebieg tego vw to 180tyś km. Bez klimy idzie przeżyć, czarne te polo nie jest :P No i w sumie mogę je mieć prawie za darmo bo to rodziców :)
Yaris to samochód dla kobiet nie widzi mi się bo trochę ped***ki jest xD No i te liczniki na środku... Na jazdach się nie idzie do tego przyzwyczaić... No i spalanie takiego yarisa jest duże bo mojej nauczycielki pali 8l-100 a demon prędkości to nie jest...
Chciałbym najlepiej diesla w SDI bo mechanik będący znajomym mojego ojca mówił że jeżeli będzie się dbało to spokojnie przejedzie 500tyś km :)
subb0 co masz do volkswagena? Przecież to bardzo dobre samochody... Moi znajomi jeżdżą golfami/polówkami i sobie chwalą :) Audi dlatego że jakość wykonania jest bardzo dobra no i jednak marka :)
bush13
Nowicjusz

05 Mar 2014, 17:07

bush13 napisał(a):Audi dlatego że jakość wykonania jest bardzo dobra no i jednak marka

Jakość wykonania :ok:
[link wygasł]
bush13 napisał(a):Citroen c2 moich rodziców w mieście pali 4,7-100km więc trochę się nie znasz na spalaniu diesla

Chyba jak się rozgrzeje..
Koniu
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

05 Mar 2014, 19:38

Jeśli chcesz uniknąć problemów to diesla sobie daruj no chyba że robisz więcej jak 12-15tys rocznie.
Audi wcale nie ma dobrego wykonania,po 250-300tys.km widać zużyte plastiki choćby takie jak kon pokazał.
TDI przy odpowiednim traktowaniu też spokojnie zrobi 500tysięcy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

10 Mar 2014, 17:29

Otarcia to nic :) Bardziej chodzi mi tu o ocynk i dobry silnik diesla 1,9 ;)
Moi znajomi mają benzyniaki 1,4 itp no i spalanie jest duże niestety :/
Znajomy mi mówił że silniki hondy nie palą jakoś dużo i są elastyczne(vtec-e) :)
Więc zastanawiam się nad civic w fastbacku :)
Niestety tu znów rdza atakuje ;/
Sam już nie wiem co wybrać...
bush13
Nowicjusz

10 Mar 2014, 17:37

Większość tych Ibiz, Polo itd jest po większych lub mniejszych przygodach więc gnić i tak będzie.
Honda ma bardzo fajne silniki. 1.4 90KM już fajnie jedzie i mało pali. Te silniki lubią wysokie obroty :)
Koniu
Forumowicz VIP

10 Mar 2014, 20:43

A Ty myślisz że diesel w miejskiej jeżdzie będzie ekonomiczny? :no:
Barol
Awatar użytkownika