VW Polo czy VW Golf - pierwsze auto do 5 tys. zł

01 Sie 2017, 09:50

Punto może być łatwiej znaleźć w dobrym stanie, niż VW, bo serwisowanie jest tak tanie, że aż nie warto oszczędzać. Wszystko do niego jest po prostu tanie, a sam samochód przyjemny do jazdy i super wygodny do manewrowania (ma tzw. CITY). Tylko musi być blacharsko zadbany, bo wiele jest zapuszczonych. Miałem i choć trochę się wysypał z racji wieku, to mimo wszystko polecam.

Na przebieg nie patrz, bo nie dojdziesz czy prawdziwy. Ten 300 może okazać się w rzeczywistości mniejszy, niż ten 150. Lepiej kierować się ogólną kondycją auta.
OW05
Aktywny

Prawo jazdy: 07 03 2005
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Honda, Mitsubishi
Paliwo: Benzyna

01 Sie 2017, 11:06

Na przebieg nie patrz bo często auta z przebiegiem 300tys są w lepszym stanie niż te co mają 150tys..
Fiat jak to Fiat ma swoje bolączki ale jak trafisz na zadbanego to pojeżdzisz.
Korozja występuje najczęściej na progach więc to miejsce musisz bardzo dokładnie sprawdzić.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Sie 2017, 11:17

Aha... No powiem, że Punto nie brałam pod uwagę, ale chyba zobaczę w tym kierunku też... Ja sama na autach nie znam się, więc nie naprawię jakby co... Dobrze, że mam ojca, który się na tym zna, ale chcę mu zrobić niespodziankę i o tym, że znowu chodzę na prawko chciałam rodzicpm powiedzieć dopiero jak zdam, dlatego założyłam tutaj wątek...
eliza1812
Nowicjusz

Auto: Nie mam. Szukam.

01 Sie 2017, 11:19

To ja bym radził najpierw zdać prawko a póżniej szukać auta :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

01 Sie 2017, 12:19

Mówisz, że będzie tak ciężko? :twisted:
eliza1812
Nowicjusz

01 Sie 2017, 12:25

Nigdy nic nie wiadomo bo na pewno nie tylko ja ale inni też znają osoby które twierdziły że szybko zdadzą prawko a zajeło im to kilka miesięcy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zimowe porządki w samochodzie
    Pierwsze opady śniegu, oblodzone ulice i chodniki oraz mroźne temperatury powinny być wyraźnym sygnałem dla kierowców, żeby przygotować samochód do zimy. Wymiana opon, sprawdzenie układu hamulcowego czy zaopatrzenie ...

01 Sie 2017, 14:59

Łoooo boszzzz.... :D Ja to rozumiem... Z naszym Bydgoskim WORDem też może nie być łatwo.... Będę się starać, bo chciałabym już mieć to za sobą...
:-)
eliza1812
Nowicjusz