REKLAMA
Witam!!
Chciałbym się dowiedzieć co dolega mojej Polówce. Posiada ona silnik 1.0 45KM, jest ona z 1995r i ma 207 tys przebiegu. Samochód jeździ na samą benzynę nie montowałem w nim gazu. Wymieniłem już w niej wszystko (kiedy ją kupowałem) oprócz filtra paliwa.
Nie wiem co się z nią dzieję ;/ Samochód jak go kupiłem spisywał się bardzo dobrze lecz od jakiegoś czasu ma jakieś - można tak powiedzieć - odchyły. Czasami nie chce odpalić czy to na zimnym czy ciepłym silniku. Muszę ją kręcić przez jakiś czas i w końcu załapie. Czasami podczas jazdy lubi szarpnąć. Ostatnio podczas jazdy zgasł mi 2 razy. Za 1 dopiero ruszałem z pod domu może miałem 40 km/h max i zgasł odpalił za drugim razem a za 2 razem jechałem 90 km/h i nie chciała odpalić. Po kilku próbach odpalenia samochodu w końcu odpalił i jeździł normalnie. Zanim nim wróciłem do domu zdążyłem zrobić bez żadnego problemu 200 KM. Nie wiem co się z nim dzieję. Boję się że w końcu mi gdzieś stanie i już nie odpali. Proszę o pomoc i powiedzenie mi co może być nie tak.