VW Polo III, problem z centralnym zamkiem

22 Sie 2014, 16:18

Witam, ostatnio w moim Polo sypie się cała elektryka. Teraz mam problem z centralnym zamkiem. Ostatnio na parkingu po przekręceniu kluczyka otworzyły się jedynie drzwi kierowcy. Sprawdziłam od strony pasażera - to samo, otworzyły się tylko drzwi pasażera. Próbowałam już kilkakrotnie i za każdym razem otwierają się jedynie te drzwi, w których w zamku przekręcam kluczyk. Ostatnio przy odrobinie "szczęścia" otwierając drzwi pasażera otworzyły się wszystkie poza drzwiami kierowcy. Przestała też działać elektryczna szyba od strony pasażera. Dodam jeszcze, że wcześniej przy zamykaniu słychać było jedynie taki charakterystyczny zatrzask, a teraz pompka pracuje jakieś 30 sekund. Dzisiaj próbowałam ją wymienić, ponieważ myślałam, że może tam tkwi problem jednak na próżno. Dalej działo się to samo. Czy ktoś miał może podobny problem? Jak sobie z tym poradzić? Jeszcze drzwi mogę zamykać ręcznie, ale nie wiem co z wlewem paliwa.
traine
Nowicjusz

Auto: Nie mam

29 Sie 2014, 10:04

Masz pneumatyczny zamek i prawdopodobną przyczyną jest rozszczelniony układ w którym gdzieś ucieka podciśnienie i zamek nie zamyka się i nie otwiera w pozostałych drzwiach. Pompka którą wymieniłaś mogła być sprawna, a praca 30 sekund to moim zdaniem stanowczo za długo i świadczy to o tym że nie może uzyskać ciśnienia i tak pompuje.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota GT86 nowej generacji już w 2019 roku
    Toyota potwierdziła, że pracuje nad drugą generacją swojego sportowego coupe. Jego premiery możemy się spodziewać na przełomie 2018 i 2019 roku. Tylnonapędowe coupe Toyoty o mocy 200 KM powstało z myślą o fanach szybkiej ...
    Volvo V40 R-Design - sportowa odmiana nowego modelu
    Na targach motoryzacyjnych w Paryżu po raz pierwszy zostanie zaprezentowana sportowa odmiana nowego modelu Volvo V40 - R-Design. Auto ze zmienionym zawieszeniem i topowym silnikiem T5 o mocy 254 KM, będzie rywalizować ze ...