VW Polo - kilka pytań.

23 Lip 2008, 20:24

Witam mam samochod vw polo 86c. jest to moje pierwsze autko i mam kilka pytan do tego modelu.
1.mam sportowe zawieszenie -40 mm, gdybym chcial dalej to musze kupic gwintowane albo tez sportowe ale nizsze ?
2.nie mam katalizatora a chcialbym strumienice. gdzie to sie montuje i jak ?
pozdrawiam. mam nadzieje, ze nie naczytam sie glupich, docinajacych mi komentarzy
3.jak zamontowac rozporke gorna z przodu ?
the_stig
Nowicjusz

• 23 Lip 2008, 22:23

Witam. Może od końca. Jak masz rozpórkę od tego modelu to montaż bajką jest, zakręcasz ja na kielichach pod maską, jak nie pasuje to trzeba przerabiać. Strumienicę kupisz na giełdzie, w sklepie lub na allegro a zamontuje ją każdy monter tłumików. A najlepiej przyjedz do mnie na kanał, chłopcy zamontują wszystko co chcesz. Pierwsze pytanie musisz mi dosłownie wyjaśnić bo nie łapię. Szerokiej
    Dj
    Początkujący

Miejscowość: Wrocław

23 Lip 2008, 22:53

Gdybym chcial obnizyc bardziej mialo byc sory, nie zauwazylem. Załózmy, że mam rozpórkę uniwersalną, co wiec trzeba przerobić ?
    the_stig
    Nowicjusz

24 Lip 2008, 08:51

przymierz ją do kielichów, jak jest za szeroka to trzeba przeciąć i pospawać tak żeby była napięta na zewnątrz. Można sportowe sprężyny kupić, albo taniej zachartować u "kowala" i obciąć.
    Dj
    Początkujący

24 Lip 2008, 14:34

Mam sportowe. Jeszcze pytanie odnosnie strumienicy. Czy takie, ze 60 zl z allegro sa wystarczające ?

Mam pytanie co do lamp z przodu. Chciałbym je odkręcić wraz z kierunkami. Czy klosze są przyklejone do obudowy czy sa na srubkach ?
    the_stig
    Nowicjusz

25 Lip 2008, 23:49

Strumienice raczej dają radę. Lampy powinny być na zatrzaskach ale nie wiem jak jest w polo.
    Dj
    Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
      Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...

26 Lip 2008, 09:42

Popsuł mi się katalizator. Pojechałem do gościa, ale jak zobaczyłem cene katalizatora to wolałem strumienicę za 40,-. Zamontował i wszystko OK, tylko jak robiłem przegląd to kumpel mi powiedział, że może być problem z emisją spalin ;/. Ale naszczęście mam tłumik z dwiema rurami na końcu :) Facet nie mógł wsadzić tego czegoś do rury wydechowej :D
    Ale przecież siedział w kanale i widział, że zamiast katalizatora jest strumienica. Przyczepił się do tłumika, że jest głośny to ja mu powiedziałem, że jest głośny bo sportowy a on: Aha.
    Ale chyba jakby mu się udało wsadzić to coś w rurę wydechową to by pewnie mnie nie przepuścił ale fart to fart xD
    Z czasem mam zamiar kupić katalizator, ale po co wydawać 400 ,-? xD

Mocy większej nie czuje, spalania większego też nie. Moim skromnym ( :D ) zdaniem nie opłaca się wymieniać katalizatora na strumienice.
    Chyba, żebyś założył sportowy filtr powietrza... To może by coś dało, ale tak sama stru. to nic nie da. Co do ceny to taka za 60PLN wystarczy! :)
    Pozdrawiam :)
    Rodri94

27 Lip 2008, 08:33

Ja nie mam katalizatora w ogole.. a sportowy filtr tez mam ;) i to nie mały
    the_stig
    Nowicjusz