VW Polo naprawa (regeneracja) głowicy

26 Maj 2010, 21:21

Witam,
Moje auto ma już przejechane ponad 210 tyś. km i ma prawie 12 lat. Dwa lata temu zamontowano w nim instalację gazową. Od jakiegoś już czasu obserwuję ubytki oleju a także krótkotrwałe dymienie z rury wydechowej po dłuższym postoju. Wiem, że należy wymienić uszczelniacze zaworowe, ale być może jeszcze coś. Na pewno należy splanować głowicę, dlatego szukam rzetelnej i niedrogiej firmy zajmującej się regeneracją głowic (najlepiej z Warszawy, choć nie koniecznie).
Drodzy forumowicze podajcie jakieś namiary :wink:
golfina1
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

27 Maj 2010, 09:19

PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

27 Maj 2010, 10:05

golfina1 napisał(a): szukam rzetelnej i niedrogiej firmy zajmującej się regeneracją głowic
niestety pewnie będziesz musiał wybrać pomiędzy rzetelną a tanią

co do głowicy samej w sobie to bywa różnie... koszt od 800 w góre za ful wypas servis
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

27 Maj 2010, 19:36

Na forum jestem nowy ale zaświadczam, iż potrafię korzystać z wyszukiwarki google. Miałem nadzieję, że któryś z Szanownych Forumowiczów ten temat już przerabiał i zechce się podzielić zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Zarozumialcom dziękuję.
golfina1
Nowicjusz

05 Lip 2010, 21:50

możliwe ze tylko uszczelniacze zaworowe. trzeba było by wymienic i sprawdzić. chyba że chcesz "zaszaleć" i zrobić bryke na picuś glancuś to dajeszcz głowice do szlifierza on dociera zawory, wymienia uszczelniacze, planuje i sprawdza ją na szczelność. jak jest ok płacisz za tą usługe około 350-400zł szlifierzowi. odrazu jak masz ściągniętą góre tzn głowice możesz ściągnąć mise olejową i sprawdzić w jakim stanie są pierścienie i przy okazji panewki na korbowodach i główne na wale. jak już szaleć to na całego :smile: i ewentualnie jak by były zużyte to wymienić. koszt panewek to jakieś 300zł i pierścienie też gdzieś tyle. zmienić rozrząd kompletny z rolkami i pompą wody cześci to jakieś 450zł max z olejami, filtrami i płynami do tego uszczelki wsyztskie niech wyniosą 100-150zł i robota u mechanika za taką operacje 900-1000zł i masz nowe auto :grin: czyli jakies 2500-2800 zł i jezdzisz tym autem nastepne tyle kilometrów nie zaglądając do silnika
Daniel
d_o_n_o_v_a_n
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

10 Lip 2010, 07:57

Dziękuję za odpowiedź. Zmierzyłem ciśnienie sprężania i jest ok, więc wymienię tylko uszczelniacze zaworowe.
golfina1
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes Klasy V z pakietem AMG
    Mercedes Klasy V z pakietem AMG - sportowy styl w segmencie vanów, będzie miał swoją polską premierę podczas VII Ogólnopolskich Targów Motoryzacyjnych i Biznesowych Fleet Market, które odbędą się ...

07 Kwi 2017, 15:30

Wszystkich z Gliwic i okolic zapraszam na konsultacje w sprawie głowic do serwisu Polok Welding. Naprawiamy i regenerujemy głowice, wałki rozrządu oraz świadczymy usługi spawalnicze.
polok
Obserwowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gliwice
Prawo jazdy: 10 09 1995
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Toyota Avensis
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2003