VW Polo V - kierunkowskazy same się włączały

20 Lut 2020, 21:27

Witam,

W moim autku po zakupie mogłem sobie kręcić kierownicą w prawo czy w lewo i się zapalał kierunkowskaz bez fizycznego naciskania na drążek zmiany kierunku. Teraz tego nie ma bo może coś przestawiłem? A może to przez wymianę akumulatora ( gdzieś o tym czytałem ), zaprogramowanie na kluczyku automatycznych szyb?

Niby pierdoła ale była a już nie ma.

VW Polo V 2013 1.6 diesel blue line comfort motion
kamolinka1
Nowicjusz

Zdjęcia: 0

24 Lut 2020, 14:24

kamolinka1 napisał(a):W moim autku po zakupie mogłem sobie kręcić kierownicą w prawo czy w lewo i się zapalał kierunkowskaz bez fizycznego naciskania na drążek zmiany kierunku
Nie słyszałem o takiej funkcji być może to był jakiś problem który występował przy słabym akumulatorze. Kierunkowskaz uruchamia kierowca, a wyłącza się automatycznie przy kręceniu kierownicą.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

24 Lut 2020, 19:46

No właśnie miałem słaby akumulator i chodziły tak , skąd wiedziałeś! a może specjalnie jakieś małe napięcie dał poprzedni właściciel specjalnie po to...

Mogłem sobie go zostawić i bym tą opcję zachował....
kamolinka1
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Nowy Lexus LS po tuningu według Japońskich Tunerów
    Japońscy tunerzy z firmy Modellista wzięli na warsztat nowego Lexusa LS. Luksusowa limuzyna otrzymała pakiet dodatków, które dodają jej specjalnego charakteru, jednocześnie nie wprowadzając rewolucji w wyglądzie ...