Witam.Mam problem dotyczący zakupu samochodu.
Chciałbym kupić auto do ok.700zł.Mam na oku vw polo przygotowanego do kjs.Niestety problem jest taki że nie mogę spisać umowy bo mam dopiero 16lat.Słyszałem że można spisać umowę z przeznaczeniem na części (np.na kolegę).On idzie do urzędu miasta i wyrejestrowuje aby zostawić go jako dawce części(na niby).
Prosiłbym o radę jak najlepiej można kupić auto nie będąc pełnoletnim.
Z Góry dziękuję
Problem jest taki że moi rodzice by się nie zgodzili na kupno samochodu.
Ale chciałbym podszkolić swoje umiejętności w jeździe(oczywiście sportowej).
Jak by wpisać w umowie kupna że kupiło się część samochodu(np. karoseria), to w tedy z takimi danymi można udać się do urzędu miasta z prośbą o wyrejestrowanie auta, ponieważ on już tak jakby nie jest pojazdem.
Są do sprzedania 2 golfy II po 500zł więc prosiłbym o pilną odpowiedź.
WojtekRally11 napisał(a):to w tedy z takimi danymi można udać się do urzędu miasta z prośbą o wyrejestrowanie auta, ponieważ on już tak jakby nie jest pojazdem.
Żaden urząd Ci tego nie uzna. Dla nich liczy się papier ze złomowania i koniec.
Prościej jak znajdziesz sobie zaufanego kumpla (pełnoletniego), który kupi na siebie auto. Pamiętaj jednak, że będzie miał ten kumpel obowiązek opłaty OC (która to opłata przekroczy zapewne wartość pojazdu).
Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego? Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
Rzadko spotykane samochody Lexusa. Znasz wszystkie? Lexus RX czy LFA to samochody, o których słyszał praktycznie każdy. Ale w historii japońskiej marki powstały auta koncepcyjne, egzemplarze pokazowe, a nawet model produkcyjny, których w Polsce praktycznie nie ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.