VW Scirocco do 30-35 tysięcy

05 Lis 2019, 20:33

Witam,
poszukuję ciekawego, ładnego samochodu, rocznik >2009. Auto będzie pokonywało małe przebiegi, więc silnik wyłącznie benzynowy, spalanie i moc raczej nie gra większej roli. Najczęściej podróżuję sam, proporcje miasto/trasa 75/25%, stąd pomysł na coupe, ale może być też sedan/hatchback. Właściwie jedyne moje wymagania to młody, świeży wygląd i rozsądne koszty utrzymania.
Nie ukrywam, że Scirocco jest moim faworytem, z racji na awaryjne silniki biorę pod uwagę tylko wersję 1.4 122 KM. Czy to dobry wybór i za kwotę 30 tysięcy znajdę dobry egzemplarz?
A może macie jakieś inne ciekawe propozycje?
Za linki do wartych uwagi Scirocco będę wdzięczny.
Pozdrawiam.
began16
Obserwowany

05 Lis 2019, 21:01

Spoko silniki 1,4 TSI 122, bez kompresora, zwykłe turbo, sprawdzić tylko co z rozrządem, czy był robiony, jak silnik chodzi.
Fajna charakterystyka.

Scirocco to golf, więc jak potrzeba bardziej optymalnego wyboru, wygodniejszego itd to lepiej iść w Golfa
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

05 Lis 2019, 21:03

Kwota 30-35tys pozwala na zakup zadbanego rocco z tym silnikiem, oprocz rozrzadu nie ma zbyt wielu bolaczek, mozesz rzucic okiem jeszcze na Leona 2 FR 2.0 TSI 200km rowniez ciekawa propozycja pod wzgledem wizualnym, polecam przedliftowy model
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI
Typ: Hatchback

17 Lis 2019, 19:34

Ciężko znaleźć ciekawe Scirocco 1.4 TSI 122 km, w oko wpadło mi następujące ogłoszenie:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Silnik niestety 1.4 TSI 160 km Twincharger, czyli ten najbardziej odradzany. SIlnik był jednak przy przebiegu 55kkm wymieniony na nowy. Czy opis właściciela "w ramach gwarancji wymieniono silnik na nowy, wolny od wad konstrukcyjnych" właściwie cokolwiek znaczy? Czy faktycznie nowy silnik jest wolny od wad? Otrzymałem od właściciela skany książki serwisowej, zainteresowały mnie notki dotyczące wymiany tłoków i pierścienie, już po wymianie silnika. Pokazuję notkę:
VW Scirocco do 30-35 tysięcy
Proszę poradźcie, co o tym sądzić? Moja wiedza motoryzacyjna jest niestety niewystarczająca, abym sam był w stanie cokolwiek z tego wywnioskować.
began16
Obserwowany

17 Lis 2019, 19:36

Odpusc sobie ta jednostkę, po remoncie czy bez remontu, bez znaczenia
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI
Typ: Hatchback
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

System zapobiegania kolizjom czołowym firmy Mitsubishi
    System zapobiegania kolizjom czołowym firmy Mitsubishi Motors Corporation, stanowiący wyposażenie nowej generacji modelu Outlander, która zadebiutowała w Europie kilka miesięcy temu, otrzymał wyróżnienie Euro ...