VW SHARAN 2010 2.0 diesel - migająca kontrolka automatu "P"

08 Gru 2018, 23:45

Witam. Mam vw sharana z 2010r. Z automatyczna skrzynia biegów. Ostatnio odpaliłam go i na komputerze zaczęła mrugać litera P, zniknęła i pojawił się symbol klucza. Zgasilam i odpaliłam samochod i było Ok. Co to mogło być? Wcześniej też miałam taki przypadek.
Ostatnio edytowany przez ArteK 21 Gru 2018, 17:23, edytowano w sumie 2 razy
Powód: Przeniosłem do odpowiedniego działu, następnym razem proszę zwrócić na to wiekszą uwagę gdzie założyć temat.
daria00040
Nowicjusz

Auto: nie mam

21 Gru 2018, 17:26

Takie miganie oznacza najczęściej złapania jakiegoś błędu i przejście w tryb awaryjny skrzyni. Obserwuj czy pojawi się ponownie.

Wymieniałaś olej w skrzyni biegów? Sprawdzałaś jego stan? W przypadku automatu to bardzo ważne kwestie. Tak samo jak nie zostawianie samochodu Tylko na "P" bez zaciągniętego ręcznego.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volvo wprowadza zmiany w modelach S80, V70 i XC70
    Nowe elementy karoserii i wnętrza, zmiany mechaniczne, redukcja zużycia paliwa to tylko niektóre ze zmian, jakie nastąpiły w modelach S80, V70 i XC70. Dodatkowo znajdzie się w nich system sterowania pojazdem Sensus ...
    Rajd Finlandii 2017 wygrywa młody fiński kierowca
    Tegoroczny Rajd Finlandii wygrał niespodziewanie młody fiński kierowca Esapekka Lappi, zdobywając najwyższe miejsce na podium dla zespołu Toyota GAZOO Racing. To jednak nie przypadek – mimo zaledwie 26 lat, młody Fin ...