VW Sharan TDI 115KM 2002rok - tłucze się podczas gaszenia

17 Gru 2008, 15:00

witam, podczas gaszenia auta nie wciskając sprzęgła, coś się tłucze, natomiast przy wciśniętym sprzęgle jest cisza. czytałem troszkę na necie i w najgorszym przypadku może być to dwumas. czy sa jakieś inne przyczyny? dodatkowo po tygodniowym postoju odpaliłem auto i co jakiś czas (auto odpalone na 30 minut) było słychać stuki, a jak wcisnąłem sprzęgło nic nie stukało. co to może być? auto ma przebieg 150 400km.
mpower_mz
Nowicjusz

• 17 Gru 2008, 17:10

koło dwumasowe
    człowiek wymyslił człowiek naprawi
    specjal ford
    Nowicjusz

Miejscowość: dębica

18 Gru 2008, 18:13

ok, a w jakim stadium jest to kolo dwumasowe? to sa objawy jak jest bardzo zuzyte? jak dlugo moge na tym jezdzic z takim objawem? buda sie nie trzesie jeszcze.
    mpower_mz
    Nowicjusz

18 Gru 2008, 18:22

koło jest dość drogie jakieś 1650 pln ado tego bedziesz musiał wymienić cały komplet niewiem ile ci to wytrzyma
    człowiek wymyslił człowiek naprawi
    specjal ford
    Nowicjusz

Miejscowość: dębica

18 Gru 2008, 19:11

pytalem ile moze ten dwumas wytrzmac w tym stanie, bo jestem obecnie w anglii i nie oddam auta do naprawy tutaj bo tu sa same tepe paly. kiedys bylem u mechanika zeby sprawdzil mi serwo to jak otworzyl maske, po minucie sie odwrocil do mnie i spytal gdzie tu jest serwo(?!?!) ale dziekuje za porady:)
    mpower_mz
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
      Circle K zawiesza działalność w Rosji
      Właściciel sieci stacji Circle K, kanadyjska firma Alimentation Couche-Tard Inc. (Couche-Tard), jedna z największych na świecie firm działających w obszarze handlu detalicznego, podjęła decyzję o zawieszaniu działalności ...