VW T4 - BUDOWA IZOTERMY

18 Mar 2011, 09:41

Witam...

Musze zrobić z mojego T4 izotermę, a dokładnie chłodnie z agregatem...

Wykonywałem już kiedyś izotermę na Oplu Combo ale używałem styropianu i blachy ocynkowanej. Nie wygląda to zbyt ciekawie po pewnym czasie i ciężko się myje ze względu na nity itd...

Moje pytanie brzmi:

-wie może ktoś jak wykonać ładną, gładką, białą, świecącą izotermę taką jak oferują firmy zajmującą się robieniem takimi zabudowami??? Jakich materiałów użyć żeby miała jak najlepsze właściwości trzymające temperaturę?

- Do izolacji użyć styropianu czy waty szklanej? jaka grubość?
- Czy na ściany użyć sklejki, tkaniny szklanej i żywicy (nie wiem czy poliestrowej czy epoksydowej) czy może jest jakiś inny ciekawy pomysł...

Czekam na podpowiedzi.

Dodam że nie chcę wydawać 5000 tys zł (za tyle oferują swoje usługi firmy zajmujące się takimi sprawami)
sis3r
Nowicjusz

Miejscowość: Pomorskie

25 Mar 2011, 09:44

widzialem takie auta zrobione sklejka od srodka, stryropian chyba trwalszy a wata latwiejsza do wciskania w zakatki, czyli mozesz polaczyc, sklejka chyba najtansza
"Są dwie naprawdę bezgraniczne rzeczy - Wszechświat i ludzka głupota" A. Einstein
godfather78
Aktywny

Miejscowość: swarzędz
Prawo jazdy: 0- 0-1996
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: octavia II
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 GTL
    Renault 5 GTL wyróżnia się bocznymi listwami z tworzywa, stanowiącymi przedłużenie zderzaków, stylowymi kołami i światłami cofania. W 1978 roku pojawiły się uchylne tylne szyby, jak w wersji 5 TS. Renault 5 ...