VW T4 osłona dolna silnika

18 Lip 2009, 11:07

Witam.
Mam takie pytanie odnośnie dolnej osłony silnika a dokładniej jej zawartości czyli gąbki.
Otóż u mnie ina jest już okropnie zabrudzona ( ziemia, muł po ostatniej powodzi w Ropczycach) i osłona jest okropnie ciężka przez tą gąbkę, która też jak zauważyłem zdążyła nasiąknąć tą wodą powodziową.
I tutaj mam takie pytanie. Chcę wymienić tą gąbkę tylko nie wiem co to za gąbka, jakaś specjalna czy jak?
Pytałem w serwisie VW w Rzeszowie na ul. Armii Krajowej to facet mi zaproponował całą nową osłonę oryginalną za 1300 zł.
Obmówiłem rzecz jasna bo osłona jest w bdb stanie tylko muszę wymienić gąbkę wewnątrz.
Wie ktoś co mogę włożyć zamiast niej? Lub o co pytać w sklepach?
Za wszystkie odpowiedzi dziękuję.
stasiowski121

• 18 Lip 2009, 18:17

Bez problemu można kupić taką gąbkę np. tu
    http://www.mikroguma.pl/categories/view/163
    andrzej_124
    Stały forumowicz

18 Lip 2009, 22:02

najlepiej zdejmij osłone umyj ja kercherm połóz na słoncu do wyschnięcia
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

19 Lip 2009, 07:03

Myłem, wyczyszczona to ona jest tylko ta gąbka jest okropnie nasiąknięta różnymi świństwami i jest okropnie ciężka a na dodatek zaczyna się rozpadać.
    Na Allegro wprawdzie są takie osłony i gumy też tylko wydają mi się te gumy za cienkie.
    Moja oryginalna ma ok 4 cm grubości, nie wiem czy od tego wszystkiego co w niej siedzi czy tak od nowości.
    No nic, za odpowiedzi dziękuję, popytam jeszcze jutro w sklepach.
    stasiowski121

19 Lip 2009, 07:22

mozesz zerwac te gabke i jezdzic bez
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

19 Lip 2009, 11:24

Mogę. Nawet tak zrobiłem na próbę jednak okazało się że póki jadę po dobrej drodze jest ok ale jak zaczyna samochodem trząść to sama osłona wpada w rezonans i się tłucze niemiłosiernie. Dlatego muszę tą gąbkę czymś zastąpić.
    stasiowski121

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...