VW T5 1.9 Tdi nie pali pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

16 Lip 2014, 17:07

jestem tu nowy wiedz witam wszystkich :D
mam problem zwiazanzy z T5.
podjechalem dzis pod sklep (okolo 60 km) i zgasilem silnik. zakupz trwaly nie dluyej jak 25 minut.

po wlozeniu kluczyka w stacyjke zapalaja sie kontrolki te co zawsze, tylko ze zamiast piekniej pracy silnika slychac cisze :( jedyny dzwiek to klikniecie w rozruszniku... czuje ze ma ochote szarpnac motor ale cos go blokuje. co moglo sie stac???????? autko mo przejechane 260 tys. oleje i plyny jak zawsze wymieniane tak jak trzeba.

auto stanelo 200 metrow od salonu VW wiedz tam go popchalismy i jutro ktos ma sie zajac diagnoza.

pozdrawiam
damian27
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 02 2007
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: VW T5
Silnik: 1.9 Tdi 85 km
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

16 Lip 2014, 21:24

damian27 napisał(a):auto stanelo 200 metrow od salonu VW wiedz tam go popchalismy i jutro ktos ma sie zajac diagnoza.
I co byśmy mieli tu napisać ? Diagnozę dostaniesz jutro. Gdybyś nie ciągał do serwisu a sam próbował naprawiać to co innego. Po co zakładasz ten temat ? Nie wierzysz im ? Zabierz od nich auto i wtedy będziemy dyskutować.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi

16 Lip 2014, 21:33

kolego chodzi o to ze jutro ma mi powiedziec co , jak i za ile. wstepnie mi powiedzial ze bedzie silnik do wymiany bo bzc moze zblokowalo wal i nie wiem czz to mozliwe??
damian27
Nowicjusz

16 Lip 2014, 21:34

no i balem sie ze sobie sam nie poradze z tzm :(
damian27
Nowicjusz

16 Lip 2014, 21:51

Patrząc na Twój radosny bełkot klawiaturowy nie dziwię się że masz obawy przed samodzielną naprawą.Nie oburzaj się, pisz zrozumiale . Poczekaj do jutra. Wysłuchaj diagnozy. Na moje co najwyżej rozrusznik do naprawy - zużyte/zawieszone szczotki.Mogę się mylić bo tego nie widzę, nie mogę dotknąć. Zawsze możesz zabrać auto do kogoś innego i skonsultować usterkę.
Bez paniki :!:
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi

16 Lip 2014, 22:08

jeszcze jedno
jak pchalismy auto do serwisu to chcialem go odpalic na 4 biegu.
auto dosc zwawo się toczylo i kiedy puscilem sprzeglo to t5 stanelo w miejscu... wydaje mi sie ze powinno cos zamieszac na silniku.

ok jutro napisze co jest i czy zabrac od nich auto.
damian27
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Honda Civic - kompaktowy hatchback do miasta
    Podstawowa pięciodrzwiowa Honda Civic dostępna jest z dwoma silnikami benzynowymi VTEC Turbo: jednolitrową jednostką o mocy 129 KM i 1,5-litrowym silnikiem wytwarzającym 182 KM . W przypadku obu motorów auto można ...
    Diesle to ślepa uliczka motoryzacji w Europie
    Samochody z silnikami wysokoprężnymi nie są sposobem na skuteczną redukcję emisji spalin i gazów cieplarnianych. Z nowego raportu konsultingowej organizacji non-profit Transport & Environment (T&E) z siedzibą ...