24 Sty 2016, 00:31
Kolego Ossy, nie wiem co masz na myśli pisząc ten post, czy ja gdzies napisałem że to idealne, rewelacyjne silniki?
Poza tym od razu zakładasz że każde TFSI będzie palić 20 l/2 km oleju, nie wrzucaj wszystkiego do jednego worka i poczytaj o przypadkach ludzi którzy majać Octavie RS 2,0 TFSI nie dolewają nic, pomiędzy wymianami..STAN JEDNOSTKI jest niezwykle istotny...
Poza tym jak już piszesz o zerowej znajomości motoryzacji to tylko przypomne Tobie że często polecany przez Ciebie 1,8T też ma swoje bolączki..tez pożera olej, ma wycieki, pęka pompa wody, kolektory, przegrzewa się..kompresja, wypalona uszczelka pod głowicą itd..myślisz że te silniki są niezniszczalne?
że tylko TFSI się sypie?..
NIGDZIE nie pisałem że TFSI to genialne silniki ale podałem autorowi opcje lepszy wybór...i sam napisałem ze to ich wada ze biorą olej..ale nie ma co szukać dziury w całym i zakładać że jak po zmroku wyjdziesz z domu to ktoś Cię zamorduje.
Nie takie silniki i nie w takich autach ludzie kupują a jak będzie się miał posypać to zarówno 1,8T jak i 2,0 TFSI..