VW TOURAN 2.0 DSG

14 Mar 2008, 10:21

Mam problem.

Jeżdżę VW TOURAN 2.0 DSG (automatyczna skrzynia biegów). Autko całkiem fajne, troche sztywne ale generalnie OK. Problem polega na głośnej pracy skrzyni biegów. Metaliczny dzwięk w trakcie pracy na postoju i wolnych obrotach (jakby ktoś gwożdzie w wiadrze przesypywał). Co to może być?. W trakcie jazdy nie ma żadnych problemów - płynna zmiana biegów, żadnego szarpania czy zgrzytania.

Prosze o pomoc

Pozdrawiam
accenter
Nowicjusz

• 14 Mar 2008, 11:58

Jeżeli jest to automat,to jak najszybciej jedz z tym na warsztat.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

24 Mar 2008, 18:41

to moze byc kolo zamachowe w modelach od moja2003 do kwietnia2005 byly wadliwe kola zamachowe i vw wymienial je w ramach gwarancji ,ja tez mam tourana i u mnie tez slychac skrzynie tylko to jest taki bardziej szum jak by jakies lozysko szumialo
    zibi11
    Nowicjusz

12 Maj 2008, 09:54

MotoAlbercik napisał(a):Jeżeli jest to automat,to jak najszybciej jedz z tym na warsztat.

Jeżdżę VW TOURAN 2.0 DSG (automatyczna skrzynia biegów). Autko całkiem fajne, troche sztywne ale generalnie OK. Problem polega na głośnej pracy skrzyni biegów. Metaliczny dzwięk w trakcie pracy na postoju i wolnych obrotach (jakby ktoś gwożdzie w wiadrze przesypywał). Co to może być?. W trakcie jazdy nie ma żadnych problemów - płynna zmiana biegów, żadnego szarpania czy zgrzytania.

Prosze o pomoc
    ------------------------------------------------------------------------------------

Ja nie mam automatu ale dźwięki te same czy wiesz coś na ten temat?

Pozdrawiam
    Paweł
    pavwel_1
    Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zabici bez pasów - zapinajcie pasy w samochodzie!
      Aż połowa ofiar śmiertelnych na autostradach w Austrii, a ponad 60% w Belgii nie miało zapiętych pasów w momencie wypadku(1). Pasy bezpieczeństwa są efektywnym elementem dającym kierowcy i pasażerom bezpieczeństwo ...
      Alfa Romeo 1600 Spider "Duetto", 1966 rok
      1600 Spider "Duetto" zadebiutował w 1966 roku, prezentując się w oryginalnym i niekonwencjonalnym wzornictwie - dzieł Pininfarina - który wyraźnie odróżniał się od innych wersji z gamy Giulii, dzięki niskiemu ...