VW touran 2.0tdi 04 r Dsg Wał korbowy stoi

04 Sie 2018, 17:50

Witam mam problem z Vw Touran 2.0 tdi dsg
Auto dopiero co kupione do tej pory chodziło dobrze nic sie nie działo aż do teraz .Zaparkowałem samochód i gdy po godzinie przyszedłem żeby odjechac auto nie zapaliło .Akumulator ok rozrusznik ok wał korbowy stoi mechanik stwierdził zatarcie silnika.Czy jest możliwość że silnik sie zatarł gdy miał olej żadna kontrolka sie nie paliła temperatura była ok nie przegrzewał sie silnik miał moc .Wspomne ze 2 tygodnie przed tym pojawiły sie objawy tak jak by koło dwumasowe było do wymiany drgania głosniejsza praca przy włączaniu silnika trzęsło autem jakieś puki z okolicy silnika . ale może były to objawy zatarcia silnika.
Macie jakieś domysły co mogło zablokować ten silnik i czy rzeczywiści jest on zatarty.
Sorry za błedy w wypowiedziach ale nie znam sie na autach :)
Z góry dzięki za odpowiedzi
edek1234
Obserwowany

05 Sie 2018, 06:44

Zlota zasada jest taka,reaguj zawsze gdy uslyszysz niepokojacy dzwiek silnika,to jest jak z zebem,jesli piknie raz tylko a potem sie uspokoi,trzeba natychmiast udac sie do dentysty,moglo zlapac panewke,ja bym szukal silnika.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

05 Sie 2018, 14:45

Ja miałem ze swoim touranem podobny kłopot i został on rozwiązany w serwisie RING u mnie w Gdańsku. Fachowcy znają się na rzeczy, wszędzie tak powinno to wyglądać.
bask
Początkujący

Auto: Opel