VW Touran

01 Lut 2009, 21:41

Witam , mam problem z moim VW. Posiadam Tourana z 2003r. 2.0 TDI 100kW.od trzech dni zapala mi się kontrola silnika z komunikatem "ABGAS".
Czy ktoś miał podobny problem i czy to jest poważna usterka. Mam podejżenie ,że to chodzi o Webasto.
kopalniana
Nowicjusz

Miejscowość: Lubin

02 Lut 2009, 16:54

Nie mam takiego , ale z tego co słyszałem to takie coś zapala się jak się dzieje coś z silnikem.Tzn.silnik może się rozlecieć i będzie trzeba nowy.Dodaje że tak słyszałem z "opowieści ludu".
Swoją drogą jak masz instrukcję obsługi to zobacz co tam piszą.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

02 Lut 2009, 22:32

Dowiedziałem się dzisiaj, że to błąd z recyrkulacją spalin. Moi znajomi mają ten sam problem w swoich Touranach, jeden nawet jeżdzi kilka msc z tym błedem. Z tego co wiem to wina przepustnicy lub czujnika położenia przepustnicy.
kopalniana
Nowicjusz

Miejscowość: Lubin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Hyundai i30 nowej generacji w wersji 3-drzwiowej
    Hyundai zaprezentował pierwsze zdjęcia nowego modelu i30 w wersji 3-drzwiowej, którego oficjalna premiera będzie miała miejsce 27 września, podczas targów motoryzacyjnych w Paryżu. 3-drzwiowa wersja i30 jest ...