VW Touran - wasze zdanie na temat tego wspaniałego samochodu

03 Cze 2008, 21:54

Witam wszystkich!

Chciałbym dowiedzieć się kilka rzeczy na temat VW Turana. Chciałbym także wiedzieć czy w swojej klasie ma godnych przeciwników prosze o pisanie postów.
piotrek1995
Nowicjusz

Miejscowość: Siedlce

09 Lip 2008, 10:16

ja tez planuje kupic ten samochód i chciałbym sie cos o nim dowiedizec
benek59
Nowicjusz

Miejscowość: Kluczbork/Opole

29 Lip 2008, 21:14

polecam, mam go od roku i jestem zadowolony,przestronny w srodku bardzo dobrze trzyma sie drogi,nie mialem zadnych usterek do tej pory.Pozdrawiam
zibi11
Nowicjusz

16 Sie 2008, 21:05

zibi11 napisał(a):polecam, mam go od roku i jestem zadowolony,przestronny w srodku bardzo dobrze trzyma sie drogi,nie mialem zadnych usterek do tej pory.Pozdrawiam

Jak najbardziej zgadzam sie z ta opinia :)
Bardzo wiele mowisz o SOBIE, gdy wydajesz sie mowic o innych ludziach.
Architek
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zgorzelec

18 Sie 2008, 14:58

zaskakująco dobrze radzi sobie w trasie i w mieście - niby duży, ale zwrotny, a silnik TSI łącznie ze skrzynią DSG - rewelacja, a jeśli ktoś powie, że lepiej czuje skrzynię manualną, to znaczy, że nie próbował takiego zestawu

POZDRAWIAM!
Audi Przewaga Dzięki Technice!
Auditt
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolskie

18 Sie 2008, 22:50

Moja mama ma od nowości (2004r.) Auto dobrze się prowadzi, jednak jakość plastików użyta w środku daje wiele do życzenia, auto ma 58 000 km i ma powycierane tak klamki, tapicerkę...nie wiem dlaczego, ale to nie tylko u mnie...drugi minus to koło dwumasowe na które czekaliśmy ponad miesiąc w serwisie i koszt jego był naprawdę duży, o ile się nie mylę to ok. + - 4 tys. zł, nie pamiętam dokładnie, część kosztów zwrócono...co do autka...bardzo sympatyczne, ładne, przyjemne :) Silnik 1,9TDi 105KM jest wystarczający do normalnej jazdy, twarde zawieszenie jest tutaj wielką zaletą, gdyż auto naprawdę dobrze trzyma się drogi. Mój touran miał wstawiane dodatkowo orurowanie z homologacją co dodało mu jeszcze lepszego wyglądu (Bryann widział zdjęcia). Auto godne polecenia...o ile jest zadbane i nie dojechane...
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Baryłka ropy naftowej i jednostka objętości
    Baryłka ropy naftowej to standardowa jednostka miary stosowana w przemyśle naftowym do określania ilości ropy naftowej. Jedna baryłka odpowiada 42 galonom amerykańskim lub około 159 litrom. 1 bbl (baryłka ropy naftowej) = ...

09 Sie 2013, 13:46

Witam!! może ktoś miał problem z wentylatorami w VW Touranie??? napiszę jak to się ma włanczam zapłon i także włączają się wentylatory na zimnym silniku bez klimatyzacji jest wyłączona. Ale nie zawsze się włączają te wentylatory i nie wiem co mam z tym zrobić, to auto jest VW Touran 1,9 TDI 2003 rok :( Heniu49
Heniu49
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 03 1979
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: VW Touran
Silnik: 1,9 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003