Vw transporter

01 Gru 2009, 20:41

Witam! Mam problem, panie w wydziale komunikacji niestety też nie znaja rady na mój problem.Kupiłam samochód dostawczy w Polsce , nie zarejestrowałam go w swoim mieście poniewaz chce go zarejestrować tam gdzie prowadze działalność gospodarczą czyli w Norwegii(nie mogę jeżdzić na polskich blachach w celach zarobkowych po Norwegii).Miejsce stałego zamieszkania i rodzinę mam w Polsce.Czy muszę zarejestrować samochód w Polsce w moim mieście a potem w Norwegii?Czy trzeba go wyrejestrować w Polsce?Gdzie i komu zdac polskie tablice?Jakie są jeszcze formalności ?Bardzo proszę o informacje bo czas mnie nagli!
beta
betty
Nowicjusz

Miejscowość: p-ków

04 Gru 2009, 00:32

to zależy od wymagań norweskiego wydziału komunikacji.

Jeżeli nie ma takiej potrzeby to możesz zabrać auto za granicę i tam zarejestrować.

Jeżeli będzie z tym problem to można wyrejestrować samochód w Polsce w celu wywozu za granicę - robisz to w urzędzie w którym był ostatnio zarejestrowany i tam można wyrobić sobie wywozowe polskie tablice - czerwone.

Jednak uwaga bo po wyrejestrowaniu nie ma możliwości rejestracji takiego pojazdu w Polsce! ;(

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

04 Gru 2009, 11:40

Dziękuje bardzo za informację. :razz:
beta
betty
Nowicjusz

Miejscowość: p-ków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Hilux Rugged X, Rogue i Rugged
    Przez 50 lat osiem generacji Toyoty Hilux budowało reputację tej niezniszczalnej terenówki. Teraz za jej modyfikację zabrała się Toyota Australia, oferując specjalne wersje Rugged X, Rogue i Rugged. Hilux najnowszej ...