VW VENTO 2.0 8V. Strasznie obroty szaleją

22 Sie 2009, 17:31

Witam.
Mam taki otóż problem z moim Vento 2.0. Mialem nim stluczke, i od czasu naprawy strasznie mi obroty szaleja. Posiada on gaz, i na gazie i na benzynie sie to dzieje. Na gazie skacza mi od 500 do 2000 tzn obnizaja sie na ok. 500 i strasznie "silnik" wtedy skacze maska sie trzesie i po chwili przygazowuje sobie do ok. 2000 po czym znowu opada do ok 300-500 i tak w kolo.
Pozatym czasem gdy ma maler obroty to jak ruszam to musze przez pare sekund gaz nacisnac by wskazowki skoczyla wyzej i mozna bylo ruszyc.
Proszę o pomoc. Z góry dzięki.
Pozdrawiam
prarakomil
Nowicjusz

Miejscowość: Krosno
  • 22 Sie 2009, 18:51

Sprawdz silnik krokowy na poczatek.
    W Krwi benzyna, zamiast Serca turbina
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

22 Sie 2009, 19:00

...a potem przepływomierz :wink:
    pawliszon
    Nowicjusz

Miejscowość: Ostrowiec Św.

24 Sie 2009, 10:17

Silnik krokowy znajomy mechanik mi czyscil. I jak widac wiele to nie dalo. A przeplywomierz sprawdze. Dodam jeszcze ze na paliwie obroty dochodza do 2500 i staja na nich. Nie opadaja. Gdy natomiast odlacze silnik krokowy to na benmzynie obroty sa znacznie nizsze i czasem gasnie. Na gazie nie zmienia sie nic.
    prarakomil
    Nowicjusz

Miejscowość: Krosno
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel Mokka otrzymał pięć gwiazdek w testach Euro NCAP
      Niezależna organizacja konsumencka Euro NCAP (Europejski Program Oceny Nowego Pojazdu) przyznała kompaktowemu SUV-owi Mokka pięć gwiazdek. A zatem kolejne auto wyprodukowane przez Opla otrzymało od Euro NCAP najwyższą ocenę. ...