Vwgolf,IV

27 Sty 2011, 21:40

Witam

Mam taki problem ze swoim golfiaczkiem niedawno kupiłem nowy akumulator mimo to gdy samochód stoi kilka dni tzn gdy nim nie jeżdżę to nie chce odpalać.... w tej chwili są też duże mrozy z stąd moje pytanie co może być przyczyną bezruchu mojego autka czy zły akumulator czy elektryka czy mróź czy to ze stoi.
Silnik mam 1,6 benzyna a akumulator o pojemności 12v 62ah. Gdy sprawdzałem miernikiem to akumulator miał ładowanie a amperomierz skakał do góry (14.20-14.30v....)
Bardzo proszę o poradę
Łukasz :roll:
AUTOMANIAK
vwgolf198404
Nowicjusz

Miejscowość: gdansk

27 Sty 2011, 22:26

Proszę zapoznać się z tym . Prosze również zapoznać się z tematyką poszczególnych działów na forum i pisać tematy we właściwych tematycznie działach. Przeniesiono.

Co do tematu - najpierw zapoznaj się jak sprawdzić akumulator i ładowanie. Wszystko jest na forum. Wystarczy poszukać. Jak już to posprawdzasz, to napisz jakie są rezultaty.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

27 Sty 2011, 22:51

vwgolf198404 napisał(a): czy mróź czy to ze stoi.

Ani jedno ani drugie.W swoim sam.mam uzywkę kupiona ok 2 lata temu.Jezdze nim 1 na tydzień/co najwyzej lub rzadziej/Zero problemu z uruchomieniem.Stoi pod wiata...
vwgolf198404 napisał(a): a akumulator o pojemności 12v 62ah

A czy przypadkiem nie za duzy i alternator go nie doładowuje... :?: :?: Na twoim miejscu podjechałbym do kumatego elektryka i niech kuknie...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014