11 Mar 2011, 20:08
Gram głównie w FPS i cRPG. W strzelanki (różnego typu: taktyczne i tradycyjne) gram odkąd mam PC czyli połowa lat 90, natomiast cRPG (pełnowartościowe jak i zręcznościowe z elementami cRPG) wciągnęły mnie dopiero 4-5 lat temu.
Uwielbiam wszelkie hybrydy i połączenia/elementy cRPG z innymi gatunkami. Jade Empire, Stalker, Fallout 3, Mass Effect itp. itd.
Niedawno sporo grałem w wyścigowe, ale później przyszedł okres kiedy grałem na kierownicy i kiedy ją sprzedałem, nie chcę już wracać na klawiaturę hehe. Poza tym, trochę znudziły mnie zręcznościówki (typu GRID, DIRT, NFS, TDU itp.), tzn. szczerze mówiąc znudził mnie w nich jedynie model jazdy, cała reszta jest jak najbardziej OK.
Obecnie bardziej wole symulacje, klasyki takie jak: rFactor, GTR 2, Live For Speed, Richard Burns Rally itp. a do tego mody, najlepiej seryjnych samochodów (głównie rFactor).
Pewnie jeszcze kiedyś pogram w symulacje... kiedy znów kupię kierownicę.
W latach 1997-2004 non-stop grałem w sportową gierkę - NBA Live, ale późniejsze edycje coraz mniej mi się podobały, jak również moje zainteresowanie NBA malało, aż w końcu zaprzestałem grania.
Miałem też epizody ze strategiami, głównie ekonomicznymi, jednak daaaawno już nie grałem w takowe.
Generalnie, gram coraz mniej. Coraz ciężej mi znaleźć tytuły, które mnie wciągną. No i nie nadążam za wymianą sprzętu, optymalizacja w grach już raczej nie istnieje, więc żal mi tracić kasę na nowe procesory, karty graficzne itp.
Ktoś powinien usunąć internet i stworzyć go od nowa.