qufis napisał(a):Ej Ej właśnie szukam sobie jakiegoś w miarę sprawdzonego ubezpieczyciela żeby zakupić OC do mojego nowego autka ale szczerze mówiąc zaczynam się już gubić. OC to proponują wszyscy żebym szukał najtańsze bo to i tak idzie tylko w kierunku osoby którą ja poszkoduję ale ja chciałbym także wziąć AC ewentualnie NNW i ubezpieczyć oddzielnie szyby bo wiem że jest taka opcja. I stąd moje pytanie jak to powinno wyglądać cenowo? I którzy ubezpieczyciele aktualnie są najpewniejsi jeśli chodzi o wypłacalność takich odszkodowań??
Hej,
Cały dylemat nie powinien się rozbijać o to u jakiego ubezpieczyciela tylko na jakich warunkach i w jakiej cenie wykupić AC
![Uśmiechnięty :)]()
Co do OC to tak jak napisałeś najważniejsza jest cena, bo odszkodowanie i tak dostaje osoba przez Ciebie poszkodowana, a nie Ty i do tego w każdej firmie OC ma dokładnie taki sam zakres. Jedyna różnica jaka się pojawia to dodatki typu ubezpieczenie NNW, assistance, BLS, ubezpieczenie opon/szyb.
Co do AC to idealny pakiet powinien nie posiadać udziałów własnych i franszyz, nie posiadać amortyzacji części, być w wariancie serwisowym ASO (ale to tylko dla nowych aut, dla starszych warsztat partnerski). Jeśli ktoś nie chce wydać kilka tys. zł na AC trzeba znaleźć rozsądny kompromis.
Ceny nawet pi razy drzwi nie ma sensu podawać, bo dla każdego kierowcy będzie inna i rozpiętości mogą być nawet rzędu kilku tysięcy złotych.
Dlatego zachęcamy żebyś skorzystał z naszej porównywarki ubezpieczeń komunikacyjnych, a następnie przesłał link do wyników w wiadomości prywatnej, wtedy sprawdzimy czy nie ma błędów, oraz jaki pakiet byłby najlepszy w relacji jakość/cena, a jak dobrze pójdzie to możemy dodatkowo ogarnąć zniżkę dla forumowicza
Pozdrawiam,
Łukasz