W jakiej firmie zakupić AC

29 Cze 2016, 11:22

dorian napisał(a):Dla mnie są bezkonkurencyjni, albo ja mam takiego dobrego agenta, który daje mi zniżki,

Warto jednak pamiętać, że wybór AC nie powinien opierać się tylko na cenie. W ten sposób można wybierać OC.

- Udział własny,
- franszyza integralna,
- franszyza redukcyjna
to takie podstawowe rzeczy, na które trzeba zwrócić uwagę decydując się na konkretne AC.
Ubea
Początkujący

Miejscowość: Wrocław
Auto: Opel Astra
Paliwo: Benzyna

29 Cze 2016, 11:34

Ubea napisał(a):Warto jednak pamiętać, że wybór AC nie powinien opierać się tylko na cenie. W ten sposób można wybierać OC.

- Udział własny,
- franszyza integralna,
- franszyza redukcyjna

franszyza redukcyjna i udział własny to to samo.
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40

29 Cze 2016, 11:47

Obecnie rzeczywiście różnice między franszyzą redukcyjną a udziałem własnym uległy zatarciu. Kiedyś franszyza była zawsze wyrażana kwotowo, a udział własny procentowo.
Podczas przeglądania OWU, trzeba jednak szukać obu - niektórzy ubezpieczyciele napiszą tak, inni tak, więc brak w OWU pojęcia franszyzy nie powinien osłabić naszej czujności.
Ubea
Początkujący

Miejscowość: Wrocław
Auto: Opel Astra
Paliwo: Benzyna

29 Cze 2016, 11:58

Po prostu pojęcia są tożsame i nie ma co ich przedstawiać jako odrębne zagadnienia, tylko zamienne nazwy, bo może to kogoś wprowadzić w błąd.
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40

30 Cze 2016, 12:30

Ja mam w PZU i sobie chwalę serio. Przynajmniej to nie jest jakaś taka firma kogucik, tylko wszystko tak jak powinno być. Na miejscu.
chatte
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 03 1989
Przebieg/rok: 4tys. km
Auto: Corsa
Silnik: 1.6
Paliwo: Diesel
Typ: MPV
Rok produkcji: 2004

02 Gru 2016, 17:31

Ja sprawdzam monikamaciaszek.pl. Następnego dnia dostaję kilka ofert z różnych Towarzystw i zawsze coś wybiorę.
jaso
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 09 1981
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Audi
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Oznaczenia tablic rejestracyjnych Policji
    Sprawdź, jak rozpoznać auto po numerze rejestracyjnym Policji. Poniżej przedstawiamy aktualne tablice rejestracyjne używane na terenie naszego kraju. HPA – Komenda Główna Policji HPL – Wyższa Szkoła Policji ...

15 Gru 2016, 19:01

polecam zapoznać się z ofertą firmy Uniqa. Mam w tej firmie ubezpieczone dwa auta od kilku lat i jestem bardzo zadowolona. Skusiła mnie obietnica, że w razie wypadku nie stracę wszystkich zniżek. Ubezpieczycie również w naszym imieniu wystąpi o odszkodowanie od ubezpieczyciela sprawcy. Jest to bardzo dobre rozwiązanie ponieważ gdy ktoś wjedzie w nasze auto i tak mamy wiele spraw na głowie.
Bardzo wiele osób z przyzwyczajenia ubezpiecza swoje auto w PZU zamiast poszukać jakiegoś tańszego i lepszego rozwiązania :)
magda86
Nowicjusz

Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Renalt

07 Sie 2017, 14:29

Można zaoszczędzić jeśli się skorzysta z porównywarek. Tak ręcznie we własnym zakresie to ciężko jest wszystkie możliwe polisy jakie są na rynku przewertować. Porównywarki te lepsze to nawet kilkadziesiąt różnych ofert są w stanie sprawdzić. Choćby strona (reklama) działa dość szeroko, nie omija żadnego większego towarzystwa, ale też te mniejsze sprawdza.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 14 Sie 2017, 08:02, edytowano w sumie 1 raz
Powód: REklama
kruchy33
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 02 2010
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: citroen