W jakiej firmie zakupić AC

25 Maj 2015, 09:41

Witam,
Zakupiłem Hondę Accord Tourer 2,2d 150km w wersji executive z 2009 roku. Z racji, że kosztował jak na mnie sporo, chcę zakupić ubezpieczenie Auto Casco.
Będzie to moje pierwsze Ac i szczerze powiem że ceny w Pzu czy warcie mnie przerażają, około 5000zł... Możecie mi polecić jakiś pewny zakład ubezpieczeń, w którym nie będzie większych problemów z ewentualną wypłatą odszkodowania?
Jeśli to ma być PZU to będzie ale może doradzicie coś tańszego a wartego uwagi.
jankes87
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 07 2005
Auto: Citroen Xsara
Silnik: 2.0 HDI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

25 Maj 2015, 11:43

@jankes87

AC w PZU możesz dostosować do swoich potrzeb - wybrać takie elementy, jakich potrzebujesz. Dzięki temu cena może być niższa.
Zawierając polisę Autocasco warto też zapytać konsultantów o zniżki na inne ubezpieczenia komunikacyjne - wtedy masz szansę na solidny rabat.
Jeśli masz jakieś pytania, chętnie odpowiem.

Pozdrawiam
Ekspert PZU
PZU1803
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 05 1989
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Caddilac Marszałka

25 Maj 2015, 11:59

do tej pory miałem ubezpieczenie oc przez 3 lata, nie miałem żadnej szkody, w ostatnim roku była to firma Hestia. W takim razie w celu informacji powinienem udać się do punktu PZU i zasięgnąć informacji?
Co w wypadku gdy żona zostanie dopisana jako współwłaściciel, nie posiada ona żadnych zniżek ale oboje mamy prawo jazdy przez 10 lat. Czy składka znacznie wzrośnie?
jankes87
Nowicjusz

25 Maj 2015, 13:23

Jankes87,
jeśli nie miałeś szkody z OC to masz zniżki za bezszkodową jazdę. Wystarczy, że przedstawisz zaświadczenie z Hestii i będą one uwzględnione.
Jeśli żona będzie dopisana w dowodzie rejestracyjnym jako współwłaściciel samochodu, weźmiemy pod uwagę zniżki bardziej korzystne, czyli Twoje.
Pozdrawiam
Ekspert PZU
PZU1803
Nowicjusz

25 Maj 2015, 13:25

PZU1803 napisał(a):@jankes87

AC w PZU możesz dostosować do swoich potrzeb - wybrać takie elementy, jakich potrzebujesz. Dzięki temu cena może być niższa.
Zawierając polisę Autocasco warto też zapytać konsultantów o zniżki na inne ubezpieczenia komunikacyjne - wtedy masz szansę na solidny rabat.
Jeśli masz jakieś pytania, chętnie odpowiem.

Pozdrawiam
Ekspert PZU

Monitoring internetu widzę odpalony :ok:
Finansolog
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 10 10 2007
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: BMW
Typ: Sedan/Limuzyna

25 Maj 2015, 15:13

nikt więcej nie podzieli się swoimi doświadczeniami?
jankes87
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe Volvo V40 - pięć gwiazdek w Euro NCAP
    Nowe Volvo V40 otrzymało najwyższy wynik pięciu gwiazdek w teście zderzeniowym Euro NCAP. Wynik ogólny jest najlepszym odnotowanym kiedykolwiek przez instytut – 98% ochrony dorosłych pasażerów i 100% ochrony ...
    Wiosenne pylenie to zmora nie tylko dla alergików
    Pyłki są zmorą nie tylko alergików, ale także kierowców bez względu na to, czy są na nie uczuleni czy nie. Dlaczego? Pyłki osadzające się na szybach samochodu potrafią ograniczać pole widzenia, a jazda w takich ...

26 Maj 2015, 07:05

może komuś się przyda.
Z racji że niczego sensownego nie znalazłem w internetach, poszedłem wczoraj do agentki PZU. I jak się okazało te kalkulatory nie mają chyba wiele wspólnego z rzeczywistością, szacunkowa stawka w kalkulatorze za pełne ac i oc wynosiła prawie 6 tys.. W oddziale udało się zejść do 3, mimo iż wcześniej nie miałem polisy ac. Nie wiem czy wszystkim agentom tak zależy na kliencie-w sumie od tego mają prowizje, ale muszę przyznać, że ta Pani była bardzo kompetentna, przeniosła mi wszystkie zniżki z Hestii, wyszukała że kilka lat temu miałem ubezpieczonego krosa w PZU i łącznie mi wyliczyła 60% zniżek. Więc nie jest źle jak na początek. Oby w razie ewentualnej szkody byli tacy pomocni:)
jankes87
Nowicjusz

26 Maj 2015, 08:20

@jankes87, witamy w gronie naszych Klientów. Podczas likwidowania szkód nasi pracownicy również są mocno pomocni :) .
PZU1803
Nowicjusz

26 Maj 2015, 09:52

jankes87 napisał(a):szacunkowa stawka w kalkulatorze za pełne ac i oc wynosiła prawie 6 tys.. W oddziale udało się zejść do 3, mimo iż wcześniej nie miałem polisy ac.

A porównywałeś dokładnie umowy polisy AC? Wszystkie były takie same tzn obejmowały ten sam zakres odpowiedzialności, ten sam sposób wypłacania za ewentualną szkodę? Ceny polis AC są bardzo zróżnicowane w zalezności od właśnie tych rzeczy - co masz ubezpieczone, na ile masz ubezpieczone oraz w jaki sposób obliczają i wypłacają za szkodę.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna

26 Maj 2015, 10:09

porównywałem pobieżnie bo trochę przerażały mnie ceny, a poza tym na początku nie wiedziałem na co zwracać uwagę. Na ten moment, pzu oferuje mi brak wkładu własnego, naprawa i wycena na oryginalnych częściach, wymianę szyb i pomoc drogowa na terenie polski, ubezpieczenie od kradzieży i wszystkich szkód, ubezpieczenie przed utratą zniżek, jeszcze będę czytał umowę przed podpisaniem. wiem tylko że nie refundują napraw do 300 lub 500 zł w zależności od usterki.
jankes87
Nowicjusz

26 Maj 2015, 13:20

jankes87 napisał(a):porównywałem pobieżnie bo trochę przerażały mnie ceny, a poza tym na początku nie wiedziałem na co zwracać uwagę.

Kierowcy, którzy po raz pierwszy decydują się na zakup AC często nie wiedzą jakie kryteria wziąć pod uwagę. Ponadto oferowane przez ubezpieczycieli oferty znacznie się od siebie różnią. W takiej sytuacji faktycznie najlepszy rozwiązaniem jest skorzystanie z pomocy eksperta, który wytłumaczy jakie aspekty ochrony są najważniejsze. Warto również wiedzieć, że konsultanci w multiagencjach ubezpieczeniowych mają dodatkowy atut – mogą jednocześnie porównać oferty kilku ubezpieczycieli.
Superpolisa
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 10 2001
Auto: Audi A4 B7
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2009

19 Cze 2015, 15:10

Ja wykupiłem ubezpieczenie w pkbroker - mają bardzo dobrą ofertę i 24 godzinną obsługę likwidacji szkód.
dejdam
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 03 1987
Auto: Opel

20 Gru 2015, 16:47

Ew. np. generali. AC jest w formule all risks, więc nie ma możliwości, żeby tu się wykręcał z ewentualną wypłatą. Na start masz 15% zniżki, im większy staż jazdy tym jeszcze większe.
izydor
Początkujący

Miejscowość: Stolica

04 Sty 2016, 10:14

Ja wybrałem link4. Zakup przez internet i w pakiecie z oc i od razu trochę mniejszy wydatek.
Adam240
Nowicjusz

Auto: Opel Corsa

16 Lut 2016, 14:30

Ej Ej właśnie szukam sobie jakiegoś w miarę sprawdzonego ubezpieczyciela żeby zakupić OC do mojego nowego autka ale szczerze mówiąc zaczynam się już gubić. OC to proponują wszyscy żebym szukał najtańsze bo to i tak idzie tylko w kierunku osoby którą ja poszkoduję ale ja chciałbym także wziąć AC ewentualnie NNW i ubezpieczyć oddzielnie szyby bo wiem że jest taka opcja. I stąd moje pytanie jak to powinno wyglądać cenowo? I którzy ubezpieczyciele aktualnie są najpewniejsi jeśli chodzi o wypłacalność takich odszkodowań??
qufis
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: ford