W jakiej kwocie ? Honda Civic V gen.

23 Sie 2012, 14:46

Skopiuję to co wkleiłem w wątku stricte o Hondach (z tego forum), bo jakoś tam albo nikt nie wchodzi, albo ludzie się boją :)

W jakiej kwocie w miarę bezpiecznie idzie kupić V gen. (hb, coupe), ponieważ przeglądając nieco internetu ze znajomym zainteresowanym kupnem tego auta nie jest wcale tak trudno zauważyć wręcz potężnej rozbieżności w cenach. Na portalach aukcyjnych "ładnie wyglądające" hatche można znaleźć za jakieś 3tyś+ natomiast na forach poswięconych stricte hondzie okazuje się, że wołają sobie za nie ponad 9 tysięcy (mowa o 5 generacji hondy).

Pytam, ponieważ wiadomo, że co do kupna auta zawsze krążą legendy, że za tyle i tyle nie można kupić danego modelu auta. Kolega jakoś specjalnie wybredny nie jest jeśli chodzi o wyposażenie a i co nieco przy aucie potrafi zrobić, przy kilku drobnych naprawach w moim aucie mi pomógł, także z drobnymi poprawkami sobie poradzi.
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2006

23 Sie 2012, 19:18

Zadbanego Civica V kupisz za 5-6tys,te za 9tys są dopieszczone ale mało kto chce dać tyle kasy za prawie 20letnie auto.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

23 Sie 2012, 21:44

Barol bez obrazy 9000zł ? ale to jest frajerstwo i nabijanie kasy innym za tyle to one stoją a nikt tego nie kupuje .Naprawdę dobrą sztukę da się kupić tanio bo za 3 tyś do 4 tyś bez rdzy i dość ogarniętą mechanicznie ale tylko z silnikiem 1,3/1.5 .Z kolei 1.6 v-tec to faktycznie dobre sztuki już kosztują i taniej jak 4500/5000 zł nie da się kupić sensownej sztuki a z silnikiem 1.6 vtii to taniej jak za 7500 zł nie znajdziesz wogule.Z silnikiem 1.3 z wyposażeniem bywa naprawdę różnie bardzo dużo sztuk jest bez niczego nawet wspomagania ale autko lekkie jest i jakoś da się jeździć najbardziej wytrzymały silnik z tego modelu ,a po zdjęciu blokady drugiej przepustnicy nawet dynamiczne auto jak na ta pojemność ale trzeba wysoko kręcić .Z kolei silniki 1.5 są już dość ciekawie wyposażone przeważnie w elektryke i wspomaganie . Średnie spalanie silników 1,3 i 1.5 jest podobne w okolicach 7/8 na 100km w trasie spokojnie jadąc da się zejść kapke niżej 6.Jak ktoś twierdzi że 7pali w mieście to kłamie albo nie miał z tym autem doczynienia albo pomylił auto z tico.Polecam to autko dobrze się prowdzi jest sztywny zawias i tanie części w podobnych cenach co do golfa .Jedyna wada civic 5g to blacha lubi korozje ciekawe auto w małych pieniądzach i tego auta nie kupuje się z komisu tylko od właściciela .To auto cechuje się ponad przeciętną wytrzymałością 400 tyś km przebiegu faktycznego ma już większość tych aut ale co ciekaw są dalej pewne i się nie psują ale jak ktoś zdolny da się zarżnąć wszystko.
ak83
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wejherowo
Prawo jazdy: 01 04 2001
Auto: honda civic Type-r
Silnik: k20a2

23 Sie 2012, 21:49

Dlatego też napisałem że mało to kto chce kupić za takie pieniądze.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

24 Sie 2012, 12:23

Ja sprzedałem swoją w hb za 4800 i była w idealnym stanie blacha na 5 do wymiany były tylko przeguby. Jak wystawiłem za 5,500 to nawet nikt nie zadzwonił. Powyżej 5 tys to raczej nie opłaca się kupować bo do 5 znajdziesz spokojnie coś galantego.
barabaszpp
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 02 09 2008
Auto: BMW e39 523i, Renault Master

24 Sie 2012, 12:51

No to mamy punkt zaczepienia. Dzięki za pomoc.
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2006
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Latający samochód elektryczny - czy to jest możliwe?
    Toyota opatentowała nowy projekt latającego samochodu-drona, którego koła mogą pełnić funkcję śmigieł. Pojazd ma mieć napęd elektryczny zasilany bateriami lub ogniwami paliwowymi. Projekt opracowała Toyota Engineering ...