W jakiej myjni najlepiej myc samochód??

27 Lut 2010, 22:54

Witam, zastanawiam się ostatnio w jakiej myjni myc swoje autko. W okolicy jest jedna myjnia automatyczna kilka ręcznych i kilka bezdotykowych samoobsługowych. Mam dylemat bo nie raz słyszałem że automatyczne myjnie rysują lakier. Możecie mi doradzić gdzie lepiej myć samochód?? Przy okazji możecie napisać jak wy myjecie swoje samochody.
M_TT
Początkujący

Miejscowość: ...

02 Mar 2010, 13:10

Ja korzystam z myjni samoobsługowej bezdotykowej i jestem zadowolony bo w cenie 5-7zł można oblecieć wszystkie tryby włącznie z nabłyszczaniem i suszeniem.
Adilbn
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

02 Mar 2010, 19:22

Ja myję w ręcznej za 14-15 zł
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

04 Mar 2010, 19:36

Adilbn, a nie ma po tym efektu białych kropek?? bo suszenia na tych myjniach to chyba nie ma.
M_TT
Początkujący

04 Mar 2010, 20:41

Zazwyczaj myję na samoobsługowej bezdotykowej i nie ma śladu po białych kropkach bo zazwyczaj bierze się woskiem na szybko i spłukiwanie z nabłyszczaniem i woda spływa jak po kaczce a nie wysycha na lakierze zero smug czy kropek.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

01 Kwi 2010, 09:18

ja zawsze myje na myjni ręcznej.czemu??bo ziomek pracuje w jednej dam mu na piwo i samochód na błysk heh.w domu mam tez karscher wiec jak juz jest naprawde usfina albo są duze kolejki na myjni to sam ją płucze
sebastian
sebastian43210
Początkujący

Miejscowość: warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

To już przeszło 30 lat Volkswagen Poznań
    Volkswagen Poznań, który obecnie jest gigantycznym pracodawcą zatrudniającym 9 500 osób i jednym z głównych producentów samochodów w Polsce, narodził się przed trzydziestu laty jako skromny ...

06 Kwi 2010, 19:00

Jak zależy na czasie i spieszy nam się to oczywiście można skorzystać z myjni bezdotykowej samoobsługowej. Mając refleks, można za te 6-8 złotych skorzystać z wszystkich opcji z niezłym efektem końcowym.
Wiadomo nie będzie to tak dokładnie jak drugi sposób, który preferuję.
Otóż najlepiej jest wstępnie zmyć z piasku i innych zanieczyszczeń auto poprzez polewanie wodą, a następnie sporządzenie w wiadrze mikstury szampony z ciepłą wodą i z dodatkiem wosku.
Potem gąbka i myjemy całe autko od dachu zaczynając.
Potem płukanie, ewentualne nabłyszczenie.
Po wyschnięciu auta należałoby go wytrzeć miękką bawełnianą szmatką, która pozwoli pobyć się ewent. plamek i oczek i pozwoli lekko dopracować nabłyszczenie.

Potem zaś zostają nam osobno szybki naszego auta.
piaskmet
Nowicjusz

Miejscowość: Żyrardów

12 Maj 2010, 22:32

Ja myje swój samochód na myjni samoobsługowej ponieważ jest taniej i szybciej a w dodatku nie rysuje mi samochodu polecam myjnie samoobsługowe pozdrawiam
DOHC
dohc
Nowicjusz

Miejscowość: BIELSKO

13 Maj 2010, 11:31

Samopchód najlepiej myć ręcznie przy użyciu odp.akccesoriów i chemi.
Autoamigo
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa/Ząbki

05 Wrz 2010, 15:10

używa może ktoś z was takiego wosku? myję często samochód w myjni bezdotykowej, jednak po użyciu wosku z myjki efekt nie jest zadowalający, więc zastanawiam się czy ten środek nie będzie lepszy.
Zdjęcie
M_TT
Początkujący