W miarę komfortowe auto do 17 tys.

07 Lip 2013, 15:29

Wystarczy poczytać komentarze użytkowników tych aut oraz wejść na forum Renault i sprawdzić co się najczęściej psuje. Auto bardzo awaryjne moim zdaniem. Wygodne zapewne, ale co z tego.
Ja nie polecam :)
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

07 Lip 2013, 15:54

no a zapytam tak. na autocentrum średnia mojego golfa iv wg kierowców wynosi 3.77 ( średnia dla tego segmentu to 4.02 ) i jakoś zbytnio wg mnie awaryjny nie jest, tylko albo az co to się zepsuło todocisk sprzęgła, silniczek szyby, zamek w drzwiach i sprężarka klimy i przegub. Laguna ma 4.10 c5 ma 4.2 więc myślę ze jeśli mój golf przy takiej średniej aż tak awaryjny nie był , to te francuzy też nie powinny skoro mają dużo lepsza średnia.
staniuslaw
Nowicjusz

Auto: vw golf iv

08 Lip 2013, 08:49

a gdyby poczekać do zimy ? Może wtedy jakieś warte polecenia auta byłyby w moim zasięgu?
staniuslaw
Nowicjusz

Auto: vw golf iv

08 Lip 2013, 11:11

Nie kupuj laguny w dieslu. Krolowa lawet to Laguna przed liftem. Tak jak wyzej napisano po 2005 roku poprawili elektryke ale 1.9 dci nie nalezy do udanych.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

08 Lip 2013, 11:20

Możesz szukać przecież cały czas kolego.
To co piszą na autocentrum to różne rzeczy, zależy kto na co trafi.
Tata kupił 12 lat temu Honde Civic VI z 1996r 1.4 90km , przez pięć lat wymienił: tłumik, akumulator i dwa wahacze. No i oczywiście płyny, żarówki i filtry.
Po pięciu latach służby tamtego Civica, przeżywania braku klimy itd zobaczyliśmy jakie to dobre auta itd i postanowiliśmy kupić taką samą, ale po lifcie w wersji komfort, bo tamta nawet szyb nie miała elektrycznych, a co najgorsze wyjazd na Hel to był piekarnik, no i kupiliśmy praktycznie taką samą - Civic VI 1999r 1.4 90km , przez pięć lat wymienił: łożysko, cztery wahacze, akumulator i dołożył gaz.

I jaką my mamy mieć opinie o takiej Hondzie? A zdarzają się tacy co kupią źle i narzekają. Opinia to jedno, a to co się dzieje to drugie. Bo jeden co wystawia opinie nie zmienia oleju przez 3 lata i tak jeździ, a drugi zmienia co chwile. I to tak wygląda.
drbn797
Początkujący

Prawo jazdy: 14 11 2014
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Avensis II
Silnik: 2.0 D4D 126KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Roomster i Fabia odświeżone modele SKODY
    Wprowadzając Nową Octavię, SKODA nie zapomina także o Roomsterze i Fabii. Te dwa modele otrzymały właśnie nowe logo marki oraz kilka dodatkowych modyfikacji. Wraz z wprowadzaniem innowacyjnego języka stylistycznego, SKODA ...