REKLAMA
Oczywiście, że warto kupić z zamontowaną instalacją, jeśli tylko nie była zakładana gdzieś w stodole u Mirka, tylko fachowo przez wyspecjalizowany warsztat. Dobrze zamontowana i wyregulowana instalacja, przy terminowej wymianie filtrów służyć będzie bardzo długo. Ja na gazie zrobiłem w swoim samochodzie ponad 100tys i jeszcze nawet wtrysków nie wymieniałem. Jak dbasz tak masz mówiąc krótko i ważne żeby kupić auto zadbane z fachowo założoną instalacją. Podstawową kwestią, to żeby wtryski były podłączone przez listwę, nie luzem "leżeć" na kolektorze. Reszta to już gazownik musi przetestować.
Oczywiście nie do każdego auta da się takową zamontować, ale raczej wątpię żebyś kupował samochód w tej cenie z bezpośrednim wtryskiem, więc nie będę rozwijał tematu. Są jeszcze silniki, w których da się zamontować, ale mogą być problemy, ale tu to musi się ktoś inny wypowiedzieć. Ale grupa Vaga to spokojnie można.
Rozejrzyj się za a3 8L 1.8t przy normalnej jeździe spali ciut więcej niż 1.8. A w razie w jest czym wyprzedzić. Auto i silnik znane mechanikom, proste w obsłudze i "lubi się" z gazem.