W210 wymiana lucasa na boscha mozliwe ?

15 Cze 2016, 12:55

Jeśli masz zamiar wymieniać Lucasa na Boscha,to moja rada jest taka,nawet się nie wygłupiaj,żabkowania urywającego głowę się nie pozbędziesz!!!Dzwoniłem do Pana Pawła Janosza z Jankowic koło Pszczyny.Odpowiedź była jedna.Da radę to zlikwidować,nawet powiedział mi co należy zrobić,niestety nie mogę napisać.Koszt ok.1000zł.To nie jest tak,że wymienisz pompę i auto śmiga bez problemowo,trzeba dokonać uzbrojenia pompy rzędowej w specjalny system,który likwiduje efekt żabkowania,tylko Pan Janosz z Jankowic koło Pszczyny wie co należy zrobić i jak to zrobić,żadne mechaniczne systemy ARA się nie sprawdzą,szkoda pieniędzy.Jeśli.zamierzasz zlikwidować efekt żabkowania lub wymienić Lucasa na Boscha,to jedź tylko do Jankowic koło Pszczyny uprzednio się umawiając.Sztumska Wieś nie mówi całej prawdy.Koszt wymiany pompy z dozbrojeniem to ok.3000zł.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

03 Lip 2017, 09:03

Bardzo proszę o nazwę i adres warsztatu w Tychach gdzie dokonywałeś przeróbki pompy wtryskowej w Mercedesie ponieważ nr telefonu, który podałeś jest nieaktualny.
Sprawa pilna z góry dziękuję :)
Andrzej1957
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 03 1982
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Mercedes W202
Silnik: 220D
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

03 Lip 2017, 13:43

Ja dokonywalem przerobki w Sztumskiej Wsi,niestety auto tak zabkowalo po zmianie z jedynki na dwojke,ze chcialo leb urwac.Kupilem najdrozsza pompe na Allegro a tamta dalem z ciekawosci do pompiarza na stol probierczy,stwierdzil,ze jest uszkodzona,nie powiedzial co,ale jestem pewien,ze regulator odsrodkowy.Na innej pompie z Allegro Bajka.Pojechalem do Sz.Wsi po to by ktos zamontowal mi uszkodzona pompe?! :/ Ten gosc to pan Janosz z Pszczyny,szukaj nr.tel.w Google,on maniany nie odwali,gadalem z nim,zna sie na rzeczy.Oczywiscie po wymianie pompy sam osobiscie ja sobie wyregulowalem,gdyz dawka paliwa byla zbyt mala i auto bylo slabe.Sama regulacja dawki jest banalnie prosta,trzeba tylko wiedziec jak silnik powinien pracowac na wolnych obrotach,na sluch jednym slowem.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

20 Lip 2017, 16:10

Witam,

Proszę o informację jeżeli posiada Pan namiary na mechanika Pana Michała w Tychach.

Z góry dziękuję za odpowiedź
pozdrawiam
Andrzej1957
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 03 1982
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Mercedes W202
Silnik: 220D
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

20 Lip 2017, 16:42

512918230 nr.tel.do Michala.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

17 Lut 2019, 15:26

Witam wszystkich jeżeli szukacie nr do Pana Michała z Tychów to podaję
530 210 252 on zajmuje się tymi pompami ja nie zakładałem mam inną markę ale byłem u nich z kolegą który montował tą pompę .
Wiem tylko tyle że zamienił pompy na zwykłą mechaniczną i jeździ pozdrawiam
Misiek888
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Jak zmienia się Toyota GT86 Kuby Przygońskiego zimą
    "Przerwa zimowa to najważniejszy moment w rozwoju technologicznym, bo wtedy wprowadzamy wszystkie duże zmiany. I tak się dzieje w każdej dziedzinie motorsportu" mówi Kuba Przygoński, który szykuje swoją Toyotę ...