REKLAMA
Witam,
Po 6 latach użytkowania W211 szukam następcy. W211 było w wersji z napędem 4matic, 3.2 pb. Nie montowałem tam lpg, mam 2 auta (a raczej miałem, zostało mi 1). Więc nie odczuwałem potrzeby montażu lpg, W211 robiłem rocznie 5000km. Budżet mam elastyczny, bo może to być i 30tys i 50tys jeśli to czego szukam nie wymaga tego wyższego.
Tym razem jednak nie szukam auta na 'weekendy'. Szukam czegoś do poruszania się do pracy (15km w 1 stronę), po mieście, na trasę 200km raz w miesiącu.
W211 trochę mnie kosztowało przez te 6 lat, co nie mówię, że nie było mnie stać na utrzymanie. Napęd 4matic nie wiem czy był mi, aż tak potrzebny - parę razy się przydał, nic się z nim nie działo przez ten okres eksploatacji. Z ważniejszych rzeczy to pompa SBC do regeneracji. Auto wygodne, nie chcę zmienić segmentu.
Chciałbym zostać przy opcji pb, a najlepiej, żeby silnik nadawał się do lpg (myślę nad v6 lub v8). Automat też mile widziany, nie wyobrażam sobie przesiadki na auto z manualną skrzynią biegów tym bardziej po mieście.
Gdzieś przewinęła mi się myśl, żeby szukać W212 - ale z tego co widzę to budżet nie pozwala.
W211 z 5.0 też szukałem, może za krótko, bo w większości były to tylko 'chrupki'
Ktoś mi polecił ostatnio, żebym rozejrzał się za hybrydą (ma Lexusa CT) ale bardziej zainteresowałem się Lexusem GS 450H.
Jest tutaj jakiś użytkownik tego auta?
Interesują mnie koszty w przypadku wymiany skrzyni (plus jakieś uroki skrzyni E-CVT?), gdzieś tam też przewinął się temat GS 430.
Co o tym sądzicie?