Wachacz, duży luz na tulejach gumowo metalowych

02 Kwi 2013, 16:05

Witam posiadam samochód Opel Astra F i wymieniałem w tym samochodzie Końcówki drążków kierowniczych i końcówki swożnia wachacza i byłem na ustawieniu zbierzności . Djagnosta powiedział mi że nie może ustawić mi tej zbierzności gdyż za duży luz mam na tulejach gumowo metalowych . Moje pytanie brzmi czy trzeba też wymieniać te tuleje poziome
turboxxx
Nowicjusz

Prawo jazdy: 4- 6- 0
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Opel Astra F
Silnik: 1.$
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

02 Kwi 2013, 20:12

pomoże ktoś ............
turboxxx
Nowicjusz

Prawo jazdy: 4- 6- 0
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Opel Astra F
Silnik: 1.$
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1994

02 Kwi 2013, 20:28

turboxxx napisał(a):pomoże ktoś ............

A jasne że pomożemy.........
turboxxx napisał(a):Djagnosta powiedział mi że nie może ustawić mi tej zbierzności gdyż za duży luz mam na tulejach gumowo metalowych

Jak diagnosta stwierdził tak chyba będzie. My tego nie widzimy bo i jak ? Masz wątpliwości to jedż do innego machera ( zobaczysz czy poprzedni mówił prawdę ) lub wymień co Ci zalecono ......
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Typ: Kombi

04 Kwi 2013, 09:12

turboxxx napisał(a):pomoże ktoś ............

Jakbyś napisał w odpowiednim tematycznie dziale, to pomoc byłaby zapewne szybciej...
Przenoszę i proszę o zapoznanie się z temtyką poszczególnych działów na forum i zamieszczanie swoich tematów w odpowiednich działach forum.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

20 Kwi 2013, 14:55

W przypadku jaki opisujesz wnioskuję,że trzeba je wymieniać aby nie było wspomnianych luzów,każdy diagnosta Ci t o powie,dopiero potem możesz ustawić zbieżność.
Turbopama
Początkujący

Prawo jazdy: 10 03 1996
Auto: BMW M3
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uważaj na czarny lód na drodze - niewidoczne zagrożenie
    Gdy temperatura powietrza w ciągu dnia wynosi kilka stopni na plusie, a nocą spada poniżej zera, są to sprzyjające warunki do powstawania tzw. czarnego lodu, czyli prawie niewidocznej, cienkiej warstwy zamarzniętej wody pokrywającej ...
    Nowy model Hyundai Santa Fe
    Całkowicie Nowy Hyundai Santa Fe reprezentujący segment D-SUV trafił właśnie do polskich salonów. Nowa generacja tego eleganckiego samochodu oznacza dla Klienta odważny design, maksymalny komfort, wysoką jakość wykonania ...